Nieuws

Proximus begint binnenkort met uitrol van glasvezel in Aalst

In samenwerking met Stad Aalst gaat telecomprovider Proximus glasvezel aanleggen in de stad. Ook zes andere steden staan nog op het programma.

Stad Aalst wil met het oog op de toekomst meer inzetten op internet via glasvezel. Hiervoor is het de samenwerking aangegaan met niemand minder dan telecomprovider Proximus. Samen willen ze tegen 2020 de helft van de inwoners van de stad voorzien van glasvezel, concreet zijn dat ongeveer 45.000 mensen. Ook in nieuwbouwprojecten zullen glasvezelverbindingen komen. Na deze initiële uitrol zullen ook deelgemeenten van Aalst glasvezel krijgen, gevolgd door nog zes andere steden.

Deze uitbreiding van het glasvezelnetwerk kadert binnen de investering van drie miljard euro die Proximus in december 2016 had aangekondigd. Die investering was bedoeld om in de daaropvolgende tien jaar glasvezel sneller te verspreiden in België. Intussen zijn dat al negen steden, waaraan er dit jaar nog zeven (waaronder Aalst) toegevoegd worden. De werkzaamheden in Aalst zelf zullen daarnaast al binnen enkele weken starten. Welke zes steden hierna aan de beurt zijn, geeft de telecomprovider nog niet mee.

Tot slot legt Geert Standaert, CTO bij Proximus, de mogelijkheden uit die glasvezel precies biedt: “Glasvezel is de technologie die onze klanten zal toelaten de mogelijkheden van het digitale tijdperk volop te benutten en die de download- en uploadsnelheden zal optrekken tot een ongezien niveau. De komende maanden zullen de inwoners van het stadscentrum van Aalst zelf kunnen ontdekken hoe glasvezel de ultieme breedbandervaring biedt om te surfen, te streamen, te gamen en te werken tegen de snelheid van het licht. We zullen hun allemaal de kans geven om zich aan te sluiten op glasvezel, ook wie nog geen klant is bij Proximus.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business