Nieuws

Renders Moto Z4 geven vooruitzicht op vierde verjaardag Moto Mods

Motorola heeft zijn Moto Mods bijna vier jaar geleden voor het eerst op de markt gebracht. Het lijkt er op dat er een Moto Z4 aankomt, de vierde smartphone met ondersteuning voor Moto Mods.

Motorola bracht in september 2016 de Motorola Moto Z uit, het eerste toestel met ondersteuning voor zogenoemde Moto Mods. Inmiddels werken we toe naar de vierde generatie Moto Mods. In het begin gaf Motorola aan voor maximaal drie jaar de Moto Mods te ondersteunen, oftewel tot de Moto Z3. Deze smartphone verscheen vorig jaar in de zomer op de markt. Er lijkt inmiddels toegewerkt te worden naar een vierde smartphone, de Moto Z4, met ondersteuning voor modules. Tenminste, als de renders van 91Mobiles kloppen: onderin aan de achterkant zijn de pogo-pins zichtbaar.

Bij de lancering van de Moto Z2 Force verscheen een groot aantal Moto Mods op het podium. Sinds deze lancering is het aantal nieuwe modules echter vrij schaars. Het is niet bekend waarom er maar zo weinig nieuwe Moto Mods verschijnen. Natuurlijk is het mogelijk dat de Moto Mods simpelweg niet zo goed verkopen. Veel bedrijven hebben in het verleden geprobeerd een modulaire telefoon in elkaar te steken. In geen van de gevallen bleek dit een immens succes, de LG G5 was daar een mooi voorbeeld van. Met de 5G Moto Mods liet Motorola overigens zien nog wel vertrouwen te hebben in het Moto Mods-systeem, al is het maar om klanten te behouden voor toekomstige smartphones.

Nadelige gevolgen Moto Mods

Als de renders van 91Mobiles blijken te kloppen, dan kan je wel concluderen dat Moto zijn klanten graag binnen het ecosysteem houdt. Zonder nadelen gaat deze strategie echter niet, Motorola zal zijn design en de afmetingen van de telefoon namelijk niet kunnen veranderen. Daardoor eindig je dus met een metalen achterkant en een ronde cameramodule aan de achterkant. Volgens 91Mobiles zou er in deze module een 48 MP-camera aanwezig zijn. Over het formaat van het scherm aan de voorkant valt nu nog vrij weinig te zeggen. Wel is de waterdruppel-notch goed te zien, ook is er de kans dat de vingerafdrukscanner in het scherm zit. Verder is er namelijk geen scanner zichtbaar.

Over de interne specificaties van de Moto Z4 is nog veel onduidelijk. Vorig jaar verkoos Motorola een oudere SoC, de Snapdragon 835, terwijl andere fabrikanten de Snapdragon 845 SoC gebruikte. Het is mogelijk dat er dit jaar een andere beslissing wordt genomen en de Qualcomm Snapdragon 855 SoC in de Moto Z4 verschijnt. Over mogelijke opslagconfiguraties is nog niets uitgelekt. Wanneer het toestel officieel verschijnt is ook nog onduidelijk. In 2018 verscheen de Moto Z3 net voor IFA in Berlijn. De kans is daarmee ook groot dat we de Moto Z4 rond augustus of september officieel zien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business