Nieuws

Windows Defender vanaf heden ook beschikbaar op MacOS

Windows Defender is, zoals de naam al suggereert, een antivirusprogramma voor Windows. Microsoft brengt de applicatie nu ook uit voor alle zakelijke gebruikers van Defender ATP op MacOS.

Sinds Windows 10 levert Microsoft zijn antivirusprogramma Windows Defender standaard mee op elke computer. Volgens onafhankelijke testlabs weet Microsoft zelfs een behoorlijke score neer te zetten als het gaat om bescherming tegen virussen en malware-bestanden. Natuurlijk moest de softwaregigant wel een aantal wijzigingen doorvoeren om zijn antivirusprogramma op MacOS beschikbaar te stellen. Een van deze wijzigingen is te vinden in de naam van het programma. Mocht je het programma uit willen proberen, dan moet je wel een Microsoft Defender ATP klant zijn…

Vanaf heden heeft Microsoft een preview van zijn beveiligingssoftware beschikbaar voor MacOS. Er is geen reden om je zorgen te maken over de naam, die heeft Microsoft immers gewijzigd. Voorheen bestond de dienst al als Windows Defender Advanced Threat Protection. Na een wijziging is het woord Windows vervangen door Microsoft, en kom je uit op Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP). Deze dienst is gericht op bedrijven die bijvoorbeeld een verzameling hebben van Windows en MacOS-apparaten. Het programma zal beschikbaar zijn op MacOS Mojave, High Sierra en Sierra, zo meldt Microsoft op de pagina waar bedrijven zich momenteel kunnen aanmelden.

Defender zit bomvol functies

Zoals Windows-gebruikers al gewend zijn van Defender, biedt het antivirusprogramma bescherming tegen virussen en malware. Met een enkele klik kan je ook een korte of volledige scan starten. Wordt er een bedreiging gedetecteerd, dan kan je deze automatisch inzien en het programma ernaar laten handelen. Om deze app up-to-date te houden is ook de Microsoft AutoUpdate-service nodig. Heb je deze service niet geïnstalleerd op MacOS, dan kan het programma namelijk niet automatisch zijn updates uitvoeren. Of Microsoft deze dienst ook voor consumenten beschikbaar zal stellen is nog onbekend. Vooralsnog blijft Defender ATP de enige manier om het programma op MacOS te draaien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business