Nieuws

Pinterest en Uber kiezen voor NYSE

Uber Technologies Inc en Pinterest zijn de twee grootste namen uit de digitale sector die dit jaar hun beursgang zullen maken op de New York Stock Exchange (NYSE).

De New York Stock Exhange is de laatste jaren de meest gangbare keuze geworden voor grote technologiebedrijven die hun opwachting willen maken op de beurs. Daarmee steekt de NYSE zijn rivaal NASDAQ voorbij. Dat technologiebedrijven tegenwoordig eerder voor de NYSE kiezen, heeft wel degelijk een reden. Een paar jaar geleden knoeide NASDAQ nog met IPO van Facebook omwille van gigantische technische fouten. NASDAQ wist wel de IPO van de firma Lyft binnen te halen, die een validering zou hebben van meer dan 23 miljard dollar.

Uber werd recent op 76 miljard dollar geschat op de private markt, maar zoekt nu een validatie van 120 miljard dollar. Beursanalisten vermoeden dat de waarde eerder rond 100 miljard dollar zal liggen. Pinterest werd dan weer geschat op 12 miljard dollar in zijn laatste investeringsronde (die van 2017 dateert). Sinds hun start in 2008 is het bedrijf sterk gegroeid, en maakt het nu gewag van 250 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Pinterest zou zo'n 1,5 miljard dollar kunnen ophalen in de IPO, die waarschijnlijk nog in de eerste helft van het jaar zal plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business