Nieuws

Steam krijgt deze zomer nieuw design

Tijdens de Game Developers Conference in San Francisco, heeft Valve een nieuw design voor Steam onthuld.

De meest opvallende wijzigingen zijn ongetwijfeld een volledig nieuw design voor de gamebibliotheek en nieuwe functionaliteiten zoals Steam Events. De nieuwe gamebibliotheek is duidelijk een stuk grafischer dan de vorige en legt de nadruk op recent gespeelde games en nieuws over die games. De nieuwe designs zijn uitgebreid te bezichtigen op Polygon.

Naast de gebruikelijke lijst met games, is er nu ook een homepage die een grafisch overzicht toont van nieuwe en recent gespeelde games. Het wordt ook een stuk makkelijker om te zien welke games vrienden aan het spelen zijn door de weergave aan de rechterkant.

Verder hebben ook de pagina’s rond vrienden en hun activiteiten een nieuw design ontvangen, net zoals productpagina’s die events, updates en beschikbare DLC tonen. Events kunnen worden georganiseerd door de ontwikkelaars. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een double XP-weekend of toernooien. Spelers kunnen zich vervolgens aanmelden voor herinneringen voor deze evenementen via iCal, email, push notificaties via de app, sms’jes en Steam zelf.

Steam Events lanceren in de komende maanden als beta, net zoals het nieuwe design dat ergens in deze zomer als beta wordt uitgerold.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business