Met de draadloze FreeLace in-ears herschrijft Huawei de regels nog meer

De Huawei P30 en P30 Pro waren dan wel de pronkstukken van het lanceringsevent, maar de FreeLace in-ears zijn ook zeker de moeite waard.


Je vraagt je misschien af hoeveel technologie een bedrijf kan verwerken in een simpele oortelefoon. Huawei heeft zonet bewezen dat er ook daar nog genoeg ruimte is voor verbetering. De nieuwe draadloze FreeLace in-ears zien er namelijk net iets anders uit dan de gemiddelde oortelefoon.

Wat lijkt op een doodgewone oortelefoon met een nekband waarin een klein bedieningspaneel zit, is zoveel meer dan dat. De FreeLace in-ears zijn ten eerste draadloos, maar kan je niet vergelijken met de gemiddelde Bluetooth-oortelefoon. Er is namelijk een USB-C-aansluiting ingebouwd in de nekband en als je die invoert in een Huawei-smartphone met EMUI 9.1, dan wordt er automatisch een Bluetooth-verbinding gemaakt. Let wel, momenteel zijn de P30 en P30 Pro de enige twee modellen die draaien op EMUI 9.1.

Die USB-C-aansluiting is niet alleen handig om meteen een Bluetooth-verbinding te verkrijgen, maar heeft ook nog een tweede functie. In geval van nood kan je hem gebruiken om de in-ears op te laden. Met een enkele oplaadbeurt kan je er gemiddeld achttien uur muziek mee luisteren en na vijf minuten aan de oplader zou je genoeg stroom moeten hebben voor opnieuw vier uur muziek.


De FreeLace in-ears kosten tot slot 99 euro en zijn beschikbaar in Graphite Black, Amber Sunrise (oranje), Emerald Green en Moonlight Silver.

huawei freelace


Heeft gemiddeld elke drie weken een andere smartphone, schrijft daar soms reviews over en is allergisch aan zowat alle producten van Apple.