Nieuws

Huawei P30 Lite verschijnt voor het eerst op Canadese website

Huawei heeft op dinsdag zijn P30-series gelanceerd in de stad van de liefde, Parijs. Inmiddels lijkt het ook de lite-versie te lanceren, al missen de sporen nog wel van de Huawei-websites in de Benelux.

Dinsdag was voor Huawei de dag om de regels van smartphonefotografie te herschrijven. Dit heeft het bedrijf gedaan door het presenteren van de Huawei P30 en P30 Pro met ongekende camerafuncties. Toch miste er één product, de ‘lite’ variant van de P30-series. Normaliter verschijnt deze tezamen met de P-series. Dit jaar was dat niet het geval, dus was het nog maar de vraag of er nog een lite-variant uit zou komen. Je kan in ieder geval stellen dat de P30 Lite ook zal verschijnen, Huawei heeft het toestel woensdag op zijn Canadese website geplaatst. In België lijkt het toestel nog afwezig te zijn, al kan dat snel veranderen.

‘Slechts een HiSilicon Kirin 710’

Zoals we al gewend zijn van de lite-toestellen van Huawei, zijn deze niet te vergelijken met de high-end broers. Intern bevat de Huawei P30 Lite een HiSilicon Kirin 710 SoC, deze hebben we eerder al gezien in de Huawei Mate 20 Lite en Honor 8X. Vergelijk je dit met de Huawei P30 (Pro), dan is dat een behoorlijke downgrade wat rekenkracht betreft. Over het RAM en opslaggeheugen van het toestel dat in de Benelux verschijnt is vooralsnog weinig bekend. Op de website van Koodo Mobile is terug te lezen dat er in Canada 4 GB RAM en 128 GB-opslag aanwezig zal zijn. De P30 Lite biedt ondersteuning voor microSD-kaartjes, mocht dat nodig zijn.

Toch vindt de grootste downgrade, naar mijn mening, plaats bij de camera’s van de Huawei P30 Lite. In de basis heb je een 24 MP-camera met een f/1.8 aperture. Verder is er een 8 MP-camera, waarbij je de groothoeklens terugkrijgt. Momenteel is er nog geen informatie over de beeldhoek van deze lens. Als je graag portretfoto’s maakt, dan heeft Huawei voor jou een 2 MP-dieptecamera toegevoegd. In het geval dat je deze foto’s wil bekijken kan je terecht op het 6,15-inch scherm van de P30 Lite. In het scherm zit een vergelijkbare ‘Dewdrop’ notch als in de P30. Er zit een 32 MP-sensor verborgen in de notch, maar het is niet bekend of het dezelfde sensor is als in de P30 (Pro). Een vingerafdrukscanner zit aan de achterkant.

Prijzen en beschikbaarheid

Vooralsnog is er vrij weinig informatie over het toestel bekend. Zelfs de pre-order-pagina van Huawei laat te wensen over qua. Koodo Mobile noemt een retailprijs van 470 Canadian Dollars. In euro’s zou je dan ongeveer 310 euro moeten betalen. Hoeveel het toestel ook daadwerkelijk mag kosten in de Benelux is koffiedikkijken. In Canada is het toestel vanaf 11 april verkrijgbaar. Wederom is het niet te zeggen of dit ook het geval zal zijn in de Benelux. Huawei heeft nog voldoende tijd om het toestel ook in de Benelux uit te brengen. Toch vraag ik mij af of nog een toestel met de Kirin 710 SoC een goed idee is…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business