Nieuws

Zakelijk printmonster: Epson WF M5299

Voordelen
snel
verschillende verbindingen
hoge capaciteit printerlade
Nadelen
software hapert soms
Aanbevolen prijs: €700 euro
Waar te koop?
Totaalscore 9
Epson is een household name in de wereld van zakelijk printen. Ook met de WorkForce WF-M5299 levert Epson weer een geslaagd exemplaar af. Toch zijn er een paar minpuntjes aan deze printer. Lees snel verder en kom te weten of deze zakelijke krachtpatser jou op het lijf geschreven is!

De WorkForce WF-M5299 richt zich op kleine tot middelgrote ondernemingen met een hoge nood aan prints en biedt met een vraagprijs van 700 euro een mooie tussenweg tussen low-end printers en high-end exemplaren. De WF-M5299 biedt standaard printen, kopiëren, scannen en faxen aan, en heeft een ISO-snelheid van 34 ppm in het zwart. Dat zorgt ervoor dat zelfs redelijk grote bestanden erg snel kunnen uitgeprint worden. Ook de eerste pagina die geprint wordt – in printerjargon “First Page Out Time” ligt opvallend laag met 4,8 seconden. Daarnaast kan je standaard 830 velletjes papier kwijt in de printlade, wat ook een indrukwekkend aantal is, maar waardoor je vooral niet al te veel tijd meer kwijtraakt aan dat nodeloze taakje van continu papier bijvullen.

De Epson WF-M5299 is ook een erg veelzijdige printer en kan niet enkel op standaard papier, maar ook op dragers zoals glanzende media, enveloppen en etiketten printen, waardoor de printer ook meteen geschikt is voor de meest uiteenlopende bedrijfstoepassingen.

Die snelheid heeft Epson te danken aan haar befaamde inkjet-technologie. De PrecisionCore maakt gebruik van een printchip met hoge dichtheidsgraad die tot 40 miljoen stipjes per seconde aankan. De technologie werd voordien enkel toegepast in de meest grootschalige printers van Epson, maar nu wordt de techniek toegepast in alle Epson-printers en WorkForce Pro-printers. Daarnaast ondersteunt deze krachtpatser van Epson ook PCL en PostScript. De gebruikersinterface beschikt over een touchscreen van 4,3 inch scherm en is erg intuïtief in gebruik.

Naast een USB-verbinding, kan je ook printen met een wifi-verbinding, en ondersteunt deze Epson ook mobiel printen door middel van Epson Connect en NFC. Dat de Epson WorkForce WF-M5299 perfect vanop afstand print, kan ik beamen. Op een goede dag besloot ik om thuis – althans, zo was mijn overtuiging – een documentje af te printen. Ik had verkeerdelijk deze printer geselecteerd, die even dienst deed als redactieprinter, in plaats van mijn thuisprinter. Wat bleek? Toen ik de dag nadien op de redactie toekwam, had de Epson braafjes het documentje uitgeprint.

Toch is niet alles rozengeur en maneschijn. Een aantal keer bleef de printer ‘hangen’ wanneer ik een opdracht doorgaf. Het gevraagde document werd helemaal niet geprint, zelfs nadat we de printer tot tweemaal toe heropgestart hadden.

Al bij al is de Epson WF-2799 een oerdegelijke zakelijke printer waarmee KMO’s met een hoge printdrang wel zeker hun gading mee zullen vinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business