Nieuws

Gerucht: “Apple lanceert in 2020 drie OLED-iPhones”

Als we de geruchtenmolen ogen geloven, zal Apple in 2020 drie nieuwe iPhones lanceren met OLED-scherm. 

Het gaat daarbij om een variatie van 5,42-, 6,06- en 6,67-inch. Het zou dus de eerste keer zijn dat Apple iPhones lanceert van die schermformaten. De huidige schermformaten zijn namelijk 5,8-, 6,1 en 6,5-inch. Het zou ook voor het eerst zijn dat Apple LCD volledig links laat liggen en enkel iPhones uitbrengt in OLED.

Het gerucht is afkomstig van Digitimes die zijn informatie uit Taiwanese produtieketens haalde. Volgens hen zal het 5,42-inch een Y-Octa beeldscherm krijgen, hierdoor kan het scherm dunner worden dan bij de huidige modellen. Het TOE touch-beeldscherm van LG zou ook een optie kunnen zijn.

Apple zou met hun 5,42-inch iPhone dus terug een kleiner toestel willen aanbieden. Even klein als de iPhone SE (4-inch) wordt een iPhone wellicht nooit meer, maar als de geruchten kloppen zou Apple dus wel degelijk het belang inzien van een smartphone in een kleiner formaat.

Voor 2019 zou Apple dezelfde schermtechnologieën en vormfactoren hanteren als de toestellen uit 2018. Dit betekent dat er opnieuw twee OLED-smartphones komen in 8,8- en 6,5-inch en een goedkoper LCD-model van 6,1-inch.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business