Nieuws

Razer gaat de strijd aan met Elgato met Razer Ripsaw HD

Dat het streamen en recorden van games populair is, daar bestaat geen twijfel over. Voor de technische afhandeling van deze opnames is Elgato de absolute marktleider, maar Razer gaat graag het gevecht aan. 

Razer heeft de Ripsaw HD aangekondigd, een vernieuwde externe capture-card waarmee je zowel pc-games als consolegames (PS4, Xbox One, Switch) kan opnemen en streamen in Full HD met 60 beelden per seconde. Er is ook 4K-passthrough voorzien, zodat je wel degelijk kan blijven gamen in 4K ongeacht dat de beelden via de externe videokaart lopen.

Het toestel beschikt over een HDMI-ingang, HDMI-uitgang en USB 3.0-aansluiting. Er is ook een audiomixer zodat streamers hun audio-apparatuur rechtstreeks kunnen verbinden met de capture card. Op die manier wordt het probleem met latency en syncing-vertragingen tijdens streaming getackeld.

Om op te nemen, verbind je een pc of console met de HDMI input, een monitor met de HDMI output, eventueel audio-apparaten via de audio-interfaces en uiteindelijk een USB-kabel met je laptop. Je hebt namelijk nog steeds een computer en software nodig om de beelden effectief op te nemen of te streamen. Dit kan onder andere met Open Broadcaster Software (OBS), Mixer, Streamlabs, XSplit, Twitch & YouTube. Bovendien is de Ripsaw HD met zijn prijs van 169,99 euro goedkoper dan de Elgato-tegenhanger.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business