yuka

Gezondheidsinformatie op labels van producten is niet altijd even duidelijk. Op die momenten kan je nu met de app Yuka de barcode scannen voor duidelijke informatie!

Advertentie

Als we boodschappen doen, weten we min of meer welke producten gezond zijn en welke ongezond. De meesten lezen echter niet wat er op de labels van de producten staat, ook al is dit net waar de gezondheidsinformatie staat. Als je toch graag een beeld wilt van hoe gezond dat product precies is, kan je voortaan ook de barcode van dat product inscannen met de app Yuka.

Yuka bestaat reeds sinds januari 2017. Toen werd de app gelanceerd in Frankrijk en in 2018 schopte de app het tot de zesde plaats in de lijst van beste Franse mobiele apps. De app zelf werkt heel makkelijk. Start de app op en maak een account aan (of koppel je Facebook-account) en je bent klaar om te scannen.

Neem gewoon een product met een barcode vast in de supermarkt, scan het in en Yuka geeft het een gezondheidsscore op 100 op basis van de voedingsinformatie op het etiket. Let wel op dat niet alle producten in het systeem van Yuka staan, maar het is wel mogelijk om zelf producten toe te voegen. Die worden vervolgens opgenomen in de database van Yuka zodat andere gebruikers ook toegang hebben tot de info over dat product wanneer zij het inscannen. De app raad je daarnaast ook gezondere alternatieven aan voor bepaalde producten zodat je, indien gewenst, meteen op zoek kan naar dat alternatief.

Daarnaast werkt Yuka niet alleen voor etenswaren, maar ook voor cosmeticaproducten. Ook hier moet je gewoon de barcode inscannen en de app zal aangeven hoe goed of slecht het product is op basis van de ingrediënten, waarna eventuele alternatieven worden aangeraden bij een slechte score.

Tot slot kan je Yuka geheel gratis downloaden in zowel de Play Store (Android) als de App Store (iOS).

Advertentie