Nieuws

Next@Acer: Acer laat nieuwe ConceptD monitor en desktop-series zien

Acer heeft tijdens Next@Acer een geheel nieuwe lijn van desktops, laptops en monitoren laten zien; de ConceptD-series. Dat omvat onder andere razendsnelle (en stille) ConceptD 500 en 900 desktops.

Next@Acer is het jaarlijkse moment in New York waarop het bedrijf zijn nieuwe apparaten laat zien. Tijdens de presentatie hebben we een heel hoop opties gezien: de focus lag toch wel duidelijk op laptops. Dat betekent echter niet dat er geen andere apparaten te zien waren. In de ConceptD-serie zijn, naast laptops, ook desktopcomputers en monitoren aanwezig. Zoals de naam doet denken, zijn deze apparaten volledig gericht op de creatieve werknemers en bedrijven onder ons. Acer zal de desktops en monitoren voor iedereen beschikbaar stellen, toch heb je er normaliter ‘vrij weinig’ aan.

Acer ConceptD 500- en 900-desktops

Als creator is het van belang om een krachtige desktopcomputer of laptop te hebben. Dat heeft Acer goed voor elkaar met de ConceptD 500 en 900. Het eerste model, de ConceptD 500 is ‘natuurlijk’ het goedkope broertje van de ConceptD 900. Toch krijg je een vrij hoog gespecificeerd model, met tot een 9e generatie Intel Core-processor (bijvoorbeeld de Core i9-9900K). Ook biedt Acer de optie om tot een Nvidia Quadro RTX 4000 te configureren, een serieus grafisch werkpaard voor allerhande grafische projecten. Daarnaast kan de desktop geconfigureerd worden tot maximaal 64 GB DDR4-RAM geklokt op 2.666MHz. Voor opslag is er te allen tijde een snelle M.2 PCIe NVMe-SSD aanwezig.

Mochten de configuratiemogelijkheden van de ConceptD 500 geen uitkomst bieden, dan kan je nog altijd terecht bij de ConceptD 900. Daarmee krijg je namelijk de beschikking over Intel Xeon Gold 6148-processor met 40 rekenkernen en in totaal 80 threads. Ook bij de grafische opties krijg je een upgrade ten opzichte van de ConceptD 500. Er is namelijk een Nvidia Quadro RTX 6000 GPU aanwezig in de ConceptD 900. Daarmee is het mogelijk om 3D-modelling werkzaamheden, zoals CAD, mee uit te voeren. De Quadro RTX 6000 biedt ook uitkomst bij AI en Deep Learning-taken. Wat het RAM-geheugen betreft, is daar maximaal 192GB ECC-geheugen van aanwezig. Opslag is wederom via (maximaal) twee PCIe NVMe-SSDs, uitbreiden kan via de extra PCIe X8 en X16 sloten.

‘Kleurechte monitoren voor creators’

Acer heeft eerder wel monitoren op de markt gebracht, maar dat was voornamelijk gericht op consumenten. Nieuwe ConceptD-monitoren vallen niet in het consumenten-segment. Ze richten zich, zoals de ConceptD-desktopcomputers, op creators. Het bedrijf bracht in New York twee van zulke monitoren op de markt: de ConceptD CM7321K en ConceptD CP7271K. Gelukkig is het eerste verschil tussen de twee vrij gemakkelijk te ontcijferen: dat is namelijk het formaat. De eerste variant die op het podium verscheen was het 32-inch-model. Volgens Acer is deze monitor specifiek gericht op de 2D-creators. Tegelijkertijd is de 27-inch variant juist geoptimaliseerd voor alle 3D-kunstenaren.

Beide modellen bieden ondersteuning voor het HDR10-protocol, met een piekhelderheid van 1000 nits in HDR-modus. Ook weten beide modellen 99 procent van de AdobeRGB-kleurruimte te dekken. Wel is de 27-inch variant over het algemeen iets beter gekalibreerd, met een maximale Delta E van onder de 1, aldus Acer. Ook is het 27-inch paneel PANTONE-gecertificeerd, een certificatie waar het 32-inch model het zonder zal moeten stellen. Resolutie van beide panelen is 3.840 x 2.160, 4K dus. Als laatst bieden de twee modellen een verschillende poortselectie: met tweemaal Thunderbolt 3, vier HDMI 2.0 en één DP 1.2-poort voor het 32-inch model. Voor de 27-inch variant is de selectie iets minder riant, er is namelijk slechts één HDMI 2.0 en DP1.4-poort, naast vier USB 3.0-poorten.

Beschikbaarheid

Als je van plan bent een van deze producten aan te schaffen, dan mag je je portemonnee meermaals omkeren. Voor de Acer ConceptD 900 betaal je namelijk minimaal 19.999 euro. Een ConceptD 500 is toch al wel een stuk goedkoper, met een vanafprijs van 2.799 euro. Beide desktops zijn vanaf juli in de Benelux te verkrijgen. Ook voor de monitoren zijn de prijzen al bekend, het 32-inch model komt beschikbaar vanaf 3.199 euro, terwijl je bij de 27-inch variant ‘slechts’ 2.099 euro hoeft te betalen. Het 32-inch model ligt (of staat) vanaf september in de winkel, terwijl de 27-inch monitor vanaf juli in de schappen zal liggen. Wij zijn in elk geval alvast benieuwd naar alle ConceptD-producten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business