Nieuws

Belgisch Centrum voor Cybersecurity vindt geen bewijs voor zogenaamde spionage van Huawei

De Amerikaanse regering waarschuwde ons land eerder dit jaar voor spionage van het Chinese Huawei. Het Belgische Centrum voor Cybersecurity vond echter geen bewijs.

Naar verluidt zou Chinese technologiereus Huawei overal ter wereld spionagetechnologie aanbrengen om gegevens te stelen. Die gegevens zouden bestaan uit persoonlijke gegevens van gebruikers, maar ook uit handels- en staatsgeheimen. In een interview met Jurgen Thysmans van de Belgische tak van Huawei kwamen wij reeds te weten dat die verhalen complete nonsens zijn. Intussen sluit het Belgische Centrum voor Cybersecurity (CCB) zich aan bij die mening.

“Tot op vandaag hebben we geen aanwijzingen die voldoende zijn om van een dreiging vanuit Huawei te kunnen spreken”, meldt het CCB. De Amerikaanse regering had liever een andere conclusie gezien, aangezien zij voortdurend onrust zaait met theorieën over spionage door Huawei en hiermee andere landen schrik wil aanjagen. Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier om de grootheidswaanzin van Amerika. De 5G-technologie van Chinese bedrijven, en vooral die van Huawei, staat namelijk voor op de Amerikaanse 5G, waardoor de VS een achterstand dreigt te krijgen als het de hulp van Huawei blijft weigeren. Vermoedelijk is het zaaien van deze onrust dan ook niet meer dan een manier om de ontwikkeling en verspreiding van die technologie door Huawei te vertragen.

Ook hier in België wordt overwogen om apparatuur van Huawei in te schakelen voor de aanleg van ons 5G-netwerk. In die fase van het 5G-plan zijn we echter nog niet, aangezien onze verschillende regeringen het maar niet eens raken over de verdeelsleutel van het 5G-netwerk.

Tot slot zal er geen definitief eindrapport over het onderzoek van het Centrum voor Cybersecurity naar de zogenoemde spionage van Huawei verschijnen, omdat de zaak voortdurend wordt opgevolgd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business