Nieuws

HTC: verwijderde apps uit de Play Store zullen snel terug verschijnen

HTC wist gebruikers van zijn toestellen even te laten schrikken door apps uit de Google Play Store te halen. De precieze reden was toen nog onbekend, inmiddels heeft HTC een statement gegeven.

Het was voor eigenaren van HTC-toestellen de afgelopen week even ‘schrikken’. Zonder enige reden werden HTC-apps uit de Google Play Store verwijderd. Veel ‘doemscenario’s’ deden de ronde, daar zat ook de mogelijkheid tussen dat het bedrijf de ondersteuning voor zijn toestellen zou staken. Aan het begin van februari werd als eerste de HTC Mail-app al verwijderd, gevolgd door nog eens 14 andere apps. In een statement aan Android Police heeft het bedrijf nu aangegeven wat er precies aan de hand was. Ook geeft de fabrikant in een duidelijk schema aan wanneer de apps terug zullen verschijnen.

Nieuwe Google Play-policy?

De apps zullen stuk voor stuk terugkomen naar de Google Play Store. Het begin van april stond dan ook volledig in het teken van de terugkeer van de HTC Mail-app. Daarnaast lijkt HTC zijn RE-app weer op de Play Store te hebben geplaatst. Het was echter helemaal niet de bedoeling dat de apps uit de Play Store zouden verdwijnen. Volgens HTC was het echter verplicht om apps uit de Play Store te halen. Het zou te maken hebben met een niet nader benoemd ‘Google Play-beleid’. Als ontwikkelaars zich niet aan de beleidsregels van de Play Store houden, dan zal er inderdaad een verwijdering volgen.

Het zal ook niet lang meer duren voordat de overige apps, zoals HTC People, Sense Companion en HTC Restore, terug naar de Play Store komen. Heb je een smartphone van de Taiwanese fabrikant in je bezit, dan kan je ook gerust ademhalen. Toch is het nog altijd maar de vraag hoe lang HTC het nog weet te overleven. Er worden al jaren verliezen geboekt door de smartphonetak, enkel de Vive-divisie (VR) weet nog winst te boeken. Updates naar Android 9.0 Pie lopen ook ‘hopeloos’ achter en in afgelopen jaren introduceerde het bedrijf slechts een handjevol toestellen. RIP HTC, of (nog) niet?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business