Nieuws

Wachtwoorden met een vervaldatum blijken dan toch niet zo veilig

In grote bedrijven en scholen is er vaak een wachtwoordbeleid dat ervoor zorgt dat je om de zoveel tijd je wachtwoord moet veranderen. Volgens Microsoft is dat beleid echter niet zo veilig als je zou denken. 

Het regelmatig moeten aanpassen van wachtwoorden, zorgt er volgens Aaron Margosis van Microsoft net voor dat gebruikers die wachtwoorden gaan opschrijven, wat het hele principe van een wachtwoord natuurlijk onderuit haalt. Vaak brengen gebruikers ook gewoon een minieme wijziging aan bij hun huidige wachtwoord of vergeten ze het nieuwe wachtwoord. Hij noemt het concept van wachtwoorden met een vervaldatum een “verouderde beperking met een zeer lage meerwaarde”.

Dat betekent echter niet dat Microsoft de betreffende maatregel in Windows volledig schrapt. Het is aan de bedrijven om ervoor te kiezen of ze het beleid al dan niet willen behouden. Als het aan de gebruikers ligt, dan is het wel duidelijk dat ze liever niet voortdurend hun wachtwoord willen veranderen. Tegenwoordig gebruiken ook steeds meer mensen een password manager, wat er sowieso al voor zorgt dat je kwalitatieve wachtwoorden gebruikt die niet gewijzigd moeten worden om veilig te blijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business