Asus Zenfone 6 verschijnt in teaser zonder schermranden of inkeping

Terwijl Asus zich opmaakt om de Zenfone 6 te presenteren, ontfermen wij ons alvast over de teaser die het bedrijf verstuurde: zal het toestel inderdaad randloos zijn, en waar zitten de camera’s?

Asus weet goed te boeren in de markt van laptops en monitoren, maar voor smartphones hoeft het bedrijf in Europa niet op veel verkopen te rekenen. Mogelijk dat Asus een draai kan geven aan de slechte verkopen door het inbakken van het nieuwe concept: telefoons zonder schermranden. Asus stuurde op donderdagochtend een teaser de Twitter-grotten in. Opvallend aan de teaser is dat er geen randen om het scherm te zien zijn. Ook lijkt Asus de notch achterwege te laten op de Zenfone 6. Het is nog onbekend welke methode kiest voor het verbergen van de selfiecamera: het zou kunnen gaan om een slider-mechanisme of pop-up camera.

Met de foto die Asus op Twitter plaatste worden we helaas niet veel wijzer, anders dan dat het hier gaat om een randloos scherm. Gelukkig liet Evan Blass, een betrouwbare bron als het gaat om het uitlekken van smartphones, eerder al beelden zien van een Asus-smartphone. Om welke telefoon het bij de uitgelekte beelden gaat, is niet bekend, anders dan dat het gaat om beelden van een ‘Zenfone 5-ontwerper’. Gezien de ontwerper deel uitmaakte van het Zenfone 5-team, is de kans vrij groot dat de lekker ook betrokken is bij de Zenfone 6. Het is dan ook mogelijk dat Asus het slider-mechanisme toe zal passen op de Zenfone 6, al kan het ook voor een Asus andere smartphone zijn. 

Uitgelekte specificaties

Is er verder al informatie uitgelekt? Vrij beperkt, onder andere van toen het toestel recent bij de FCC passeerde. Volgens de certificatie zou het toestel met maximaal 18W opladen, terwijl er aan de achterkant twee camera’s zitten. GSMArena spreekt van geruchten die bevestigen dat een van de camera’s foto’s zou schieten in een 48 MP-resolutie. Verder zou er een Full-HD+-scherm in het toestel aanwezig zijn, evenals een Snapdragon 855 SoC, 6 GB RAM en 128 GB-opslag; dat zou blijken uit benchmarkresultaten van het toestel. Neem de lekken vooralsnog met een korreltje zout, maar het is mogelijk dat Asus op 16 mei aanstaande om 8 uur ‘s avonds alle uitgelekte details weet te bevestigen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business