OnePlus: UFS 3.0-geheugen en HDR10+-certificatie OnePlus 7 Pro

Het scherm van de OnePlus 7 Pro moet duidelijk het pronkstuk worden voor het toestel. Naast een Quad-HD+-resolutie heeft het 6,64-inch scherm een HDR10+-certificatie meegekregen, aldus OnePlus.

In de afgelopen weken lekte er veel informatie uit over de OnePlus 7-serie. De meeste lekken richtten zich op de OnePlus 7 Pro, en inmiddels is er dan ook al veel bekend over een groot deel van de interne componenten van dit topmodel. Maar ook de prijs en beschikbare kleuren van de OnePlus 7 Pro zijn al uitgelekt. Voor een tweede keer neemt de CEO van OnePlus, Pete Lau, ons op sleeptouw om het toestel te leren kennen. Eerder sprak hij al over een ‘groundbreaking panel’, ditmaal laat hij meer weten waarom het zo’n speciaal scherm is: de Chinese smartphonefabrikant heeft namelijk een HDR10+-certificatie verkregen, dat komt dan bovenop de hogere verversingssnelheid van 90Hz.

HDR10+ voor de OnePlus 7 Pro

De bekendmaking van het HDR10+-scherm kwam via een persbericht, waarin het paneel wordt geprezen als “het scherm van de toekomst”. Maar, wat levert HDR10+ in de praktijk nu echt op? Volgens het bedrijf gaat het om een piekhelderheid van 4.000 nits voor HDR10+. In vergelijking met de bestaande HDR10-standaard gaat het om een verhoging van 3.000 nits. Bij het gebruik van HDR10+ zal je merken dat het contrast tussen donkere en heldere delen van het scherm een stuk opvallender zal zijn. Daarnaast krijg je met HDR een breder spectrum aan kleuren, al met al een fijne toevoeging. Zoals al bekend heeft het 6,64-inch scherm tevens Quad-HD+-resolutie en een 90Hz-verversingssnelheid.

“We zijn blij met onze samenwerking met YouTube en Netflix die het mogelijk maakt voor onze gebruikers om video in HDR10-kwaliteit te kijken”, aldus OnePlus CEO Pete Lau. “HDR10+ is niet alleen de toekomst van televisieschermen, maar ook van smartphonedisplays. We hopen dat onze nieuwe smartphone een hoge, nieuwe standaard zet voor de industrie en daarmee een wereld vol visuele pracht opent voor gebruikers.”

Sneller UFS 3.0-geheugen

Naast de toevoeging met betrekking tot de camera, heeft OnePlus tevens laten weten gebruik te maken van UFS 3.0-geheugen. Het nieuwe type opslaggeheugen zou een stuk sneller zijn in vergelijking met het huidige UFS 2.1-geheugen in de OnePlus 6T. Nu het bedrijf UFS 3.0 in zijn smartphones gaat toepassen, is het de eerste fabrikant om dit geheugen in gebruik te nemen. Uit eerdere benchmarks van Ice Universe bleek dat de Samsung Galaxy Fold als eerste met het geheugen zou verschijnen, met de vertraagde lancering van deze telefoon is dat echter niet langer het geval.

Beeld: Ishan Agarwal, WinFuture / OnePlus 7 Pro in Mirror Black.

Andere specificaties van de OnePlus 7 Pro bestaan uit de Qualcomm Snapdragon 855 SoC, met 6, 8 of 12 GB RAM-geheugen en 128 of 256 GB opslaggeheugen. Het toestel bevat verder een 4.000 mAh-batterij, die opgeladen kan worden met Warp Charge 30 (30W). Onderaan het toestel zijn er twee speakers aanwezig samen met de USB-C-poort. In het scherm zit een in-display scanner om je telefoon mee te ontgrendelen, maar dat is nog niet alles. Er zijn in totaal vier camera’s aanwezig op het toestel: een enkele 16MP-(pop-up)selfiecamera, aan de achterkant is er vervolgens één 48MP-camera, samen met de 8 MP-telefoto en 16 MP-groothoeklens-camera’s.

Prijzen en beschikbaarheid

Inmiddels hoeven we niet lang meer te wachten op de lancering van de OnePlus 7 (Pro). Het bedrijf zal namelijk op 14 mei in Londen de twee toestellen in de serie onthullen. Wanneer de toestellen in de verkoop gaan is vooralsnog onbekend, maar de kans is groot dat het toestel voor eind mei in de verkoop zal gaan. Qua prijzen werd eerder bekend dat de OnePlus 7 Pro voor 8 GB RAM en 256 GB opslag voor 749 euro in de verkoop zal gaan. Het model met 12 GB RAM en 256 GB opslag zal vermoedelijk te koop zijn voor 819 euro. Er zou tevens een goedkoper model, met 6 GB RAM en 128 GB opslag verschijnen, al zijn daar vooralsnog geen prijzen van uitgelekt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business