Nieuws

Creative Commons lanceert zoekmachine met 300 miljoen afbeeldingen

Op zoek naar beelden die je gratis mag gebruiken voor je persoonlijke projecten? De zoekmachine van Creative Commons helpt je op weg.

Non-profitorganisatie Creative Commons, die beeldmateriaal voor hergebruik makkelijk toegankelijk maakt voor iedereen, heeft zonet zijn eigen zoekmachine gelanceerd om het proces nog verder te vereenvoudigen. Het project was twee jaar in ontwikkeling en bevat ondertussen meer dan 300 miljoen afbeeldingen.

Voor creatievelingen zijn er verschillende opties om aan het juiste beeldmateriaal te komen voor hun werk. Stockfotowebsites zoals iStock zijn zo een mogelijkheid, maar vaak moet je betalen voor het gebruik van deze beelden. Wie dat liever niet doet, kan rekenen op Creative Commons om beeldmateriaal te verzamelen dat gratis gebruikt kan worden.

Door het succes van de website, die maandelijks meer dan 60.000 bezoekers weet aan te trekken, besloot de non-profit om volop voor een zoekmachine te gaan. Wie wil kan vanaf nu via CC Search meer dan 300 miljoen afbeeldingen raadplegen. Dat lijkt veel, maar niet elke afbeelding is van even goede kwaliteit. Soms gaat het om premium beelden van fotografen die op websites zoals Flickr en 500px worden aangeboden, maar ook klassieke huisdierenfoto’s van lage kwaliteit zijn er terug te vinden.

Creative Commons hoopt alvast op een succes en heeft reeds plannen om zijn zoekaanbod in de toekomst uit te breiden naar boeken en audio.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business