Nieuws

[UPDATE] Combell mikt op fusie met het Nederlandse TransIP

Belgisch webhostingbedrijf Combell heeft plannen om met het Nederlandse TransIP te fuseren, dat zich specialiseert in webhosting en cloudopslag.

In het Belgische technologielandschap doet de naam Combell wellicht enkele belletjes rinkelen. Het bedrijf van Jonas Dhaenens is marktleider in de webhostingsector in Nederland, België, Zwitserland en Denemarken en wil die positie verder versterken. Eerder dit jaar deed het bedrijf al een overname van zijn concurrent Nucleus en daar komt binnenkort waarschijnlijk ook de fusie met het Nederlandse TransIP bij.

Over TransIP

TransIP is in België vooral bekend om zijn cloudopslag, maar levert daarnaast ook diensten zoals webhosting, Infrastructure-as-a-Service (IaaS), bescherming van bedrijfsdata en andere clouddiensten. In 2018 had het bedrijf ongeveer 400.000 klanten en zag het een omzet van rond de 70 miljoen euro. Het gaat hier dus niet om een kleine overname van Combell, maar om een heuse wijziging van het hostinglandschap in de Benelux, als de deal doorgaat.

Over een mogelijk bedrag voor de overname is nog geen informatie bekend. Datanews had contact met Dhaenens, maar hij mag geen verdere informatie over de deal geven tot de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM) uitsluitsel geeft. Dit laatste zou over vier weken moeten gebeuren.


Update

In het oorspronkelijke artikel spraken we van een mogelijke overname van TransIP. In een mail aan de redactie verduidelijkte Dhaenens echter dat het niet gaat om een overname, maar om een fusie van de twee bedrijven. Na de fusie zal Ali Niknam, oprichter van TransIP, zich bezighouden met zijn andere bedrijf, de internetbank Bunq, terwijl Dhaenens zelf aan het hoofd zal staan van het fusiebedrijf. Niknam zal wel een belangrijk aandeelhouder van de groep blijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business