Nieuws

Software-update veroorzaakte storing Nederlandse enkelbanden

Een groot aantal Nederlandse gedetineerden met enkelband kon dit weekend tijdelijk niet gemonitord worden door een mislukte software-update.

In een persbericht liet de Nederlandse overheid vrijdag weten dat er door een mislukte software-update een storing was ontstaan in het landelijke monitoringsysteem van enkelbanden van gedetineerden, waardoor alle dataverkeer onderbroken werd. Ondertussen is het systeem weer actief.

In Nederland maken, op basis van eerdere cijfers, zo’n 750 gedetineerden gebruik van een elektronische enkelband. Vanwege de mislukte software-update was er gedurende een niet verder bepaalde periode echter geen monitoring mogelijk van deze gevangenen. De politie ondernam onmiddellijk actie en informeerde slachtoffers en nabestaanden. Ze stemden ook af met de andere betrokken partijen, zoals de Dienst Vervoer en Ondersteuning, Dienst Justitiële Inrichtingen, en het Openbare Ministerie. Een aantal gevangenen werd uit voorzorg onder arrest geplaatst. Sinds 07.00 uur zaterdagochtend was het systeem opnieuw werkend.

Vorig jaar waren er al eens problemen met de enkelbanden toen door een storing bij telecomprovider Tele2 de verbinding plots wegviel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business