Nieuws

Nieuw beursplatform speciaal voor technologiebedrijven!

Technologiebedrijven halen opgelucht adem.

Een beursgang maken zet vaak erg veel druk op technologiebedrijven. Plots moet een bedrijf, dat ooit opstartte als obscure start-up, nu elk kwartaal positief beursnieuws brengen. Innovatie wordt daarbij vaak aan de kant gezet ten voordele van meer winst. Binnenkort zou daar een beter alternatief voor in de plaats moeten komen. De SEC heeft namelijk de lancering van de “Long-Term Stock Exchange” goedgekeurd. Het is een platform uit Silicon Valley dat zich focust op technologiebedrijven die graag een beursgang willen maken, terwijl ze ook nog de tijd willen nemen om hun producten en diensten verder uit te werken.

Een aantal bedrijven hebben ondertussen al hun interesse voor het platform laten blijken. Toch weigert de oprichter van het platform momenteel nog alle commentaar. Als het initiatief voldoende succesvol blijkt, zou het grote invloed kunnen uitoefenen op de manier waarop technologiebedrijven hun beursgang maken. De meeste bedrijven wachten liever eerst af voor ze een IPO (Initial Public Offering) indienen. Dan is hun grootste groeiperiode ook meestal al achter de rug. Uber is daar een mooi voorbeeld van.

Het nieuwe platform zou die periode drastisch kunnen inkorten en zo technologiebedrijven ook het nodige geld en genoeg tijd geven die ze nodig hebben om hun ideeën volledig te ontwikkelen. Het nadeel is dat het platform ervoor zou kunnen zorgen dat ook risicovolle bedrijven hun weg naar de beurs vinden. Toch kan het voornamelijk hulp bieden bij beloftevolle concepten die anders een beroep zouden moeten doen op privéinvesteerders om een kans te maken op de technologiemarkt.

beurszakelijk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals