Nieuws

Zuid-Koreaanse overheid stapt over op Linux wegens lager kostenplaatje

Met het einde van gratis ondersteuning voor Windows 7 in zicht heeft de overheid van Zuid-Korea besloten om op termijn Linux te gaan gebruiken.

Hoewel Microsoft gebruikers aanraadt om de nieuwste versie van Windows te gebruiken, zijn er toch heel wat mensen die een oudere versie zoals Windows 7 (of zelfs Windows XP) blijven gebruiken. Vaak gebruiken overheidsinstanties, ziekenhuizen en universiteiten die oudere versies nog omdat bepaalde programma’s nog niet ondersteund zijn op Windows 10. Ook de Zuid-Koreaanse overheid maakt momenteel nog gebruik van Windows 7, maar niet voor lang meer. Er staat namelijk een overstap naar Linux op het programma.

De reden voor de overstap is redelijk eenvoudig. Microsoft heeft meegedeeld dat het gratis technische ondersteuning voor Windows 7 zal stopzetten in januari van volgend jaar, waardoor het kostenplaatje fors kan oplopen voor alle overheidssystemen van Zuid-Korea. De overgang naar Linux en de aankoop van nieuwe pc’s gebeurt echter niet zomaar en zou in totaal ongeveer 655 miljoen dollar kosten.

Voor de uitrol bij heel de overheid gaan er eerst enkele testen gebeuren op systemen op een privénetwerk om veiligheidsrisico’s in kaart te brengen en de compatibiliteit van de software te testen. Wanneer dit alles tot slot afgerond zou zijn en de overstap achter de rug is, weten we momenteel nog niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business