Nieuws

Testversie Microsoft Edge voor Mac nu beschikbaar

Mac-gebruikers die eens een keer iets anders willen, kunnen vanaf nu Microsoft Edge voor MacOS uitproberen via de Windows Insider-website.

MacOS-gebruikers kunnen sinds vandaag een testversie van Microsoft Edge downloaden. De nieuwe (oude) browser van Microsoft is helemaal opnieuw opgebouwd met het Chromium open source-project, dat onder andere gebruikt wordt voor Google Chrome, als basis. De testversie is verkrijgbaar via Windows Insider.

Exclusieve Mac tweaks

Vorige maand verschenen al de eerste testversies voor Windows 10 en eerder deze maand werd er bekendgemaakt dat Edge er ook zit aan te komen voor MacOS. Microsoft wil met deze versie dezelfde surfervaring aanbieden als in Windows. Uitzondering zijn kleine optimalisaties die de gebruikservaring typisch Mac moeten maken. Denk daarbij aan tweaks aan de gebruikersinterface en zaken zoals lettertypes, menu’s en sneltoetsen.

Daarbovenop gaat Microsoft in Edge voor Mac ook enkele dingen toevoegen die exclusief zijn voor het besturingssysteem van Apple. Ondersteuning voor de Touch Bar is er daar één van, waardoor je nu zonder problemen van tab kan wisselen en video’s kan bedienen (afspelen, pauzeren, volume aanpassen…). Ook de vertrouwde trackpadgebaren worden ondersteund.

Waar Microsoft Edge voor Mac downloaden?

Zoals gezegd is Edge beschikbaar via de website van Microsoft Edge Insider. Daar wordt nu ook het ‘Canary Channel’ beschikbaar gemaakt voor MacOS, dat dagelijkse updates zal voorzien voor geïnteresseerde gebruikers. Microsoft belooft ook dat het zogenaamde ‘Dev Channel’ weldra beschikbaar komt voor MacOS. Dat voorziet in wekelijkse updates. Een datum voor de lancering van de publieke bètaversie van Microsoft Edge is er voorlopig nog niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business