Apple MacBook Pro ontvangt ‘nieuw toetsenbord’ en octacore-processoren

Apple ontving de afgelopen jaren veel kritiek voor het Butterfly-toetsenbord op zijn MacBook Pro en Air-modellen, het bedrijf volgt met een nieuwe poging om dat op te lossen tezamen met nieuwe processoren.

Apple ontving na de onthullingen van de vorige Butterfly-toetsenborden een hoop klachten. In veel gevallen kregen gebruikers last van toetsen die helemaal niet meer werken, of van toetsen die plots onregelmatig tweemaal een letter registreren bij een enkele aanraking. In 2018 probeerde Apple de problemen nog op te lossen met een rubberen membraam, maar dat bleek geen succes: problemen met het toetsenbord waren nog altijd een groot probleem. Vandaar dat Apple wederom aan de slag is gegaan met het Butterfly-toetsenbord. In de nieuwe generatie voor de MacBook Pro moet het dan echt gedaan zijn met de problemen. Daarnaast krijgt de laptop nieuwe Intel octacore-processoren.

Beeld: iFixit

Toen zelfs het rubberen membraam uit 2018 niet mocht baten, bood Apple recentelijk zijn excuses aan voor de problematiek. Het besloot een volledig reparatie-programma op te zetten om ervoor te zorgen dat gebruikers hun geliefde laptop slechts enkele dagen kwijt zijn. Een nieuw materiaal zou de problemen volledig moeten verhelpen, zo liet Apple op 21 mei weten. De werking van het toetsenbord zal niet wijzigen. Gebruikers die problemen ondervinden met hun MacBook Pro of Air kunnen direct terecht bij Apple om het toetsenbord te laten vervangen door een nieuw exemplaar met de veranderingen. Het nieuwe toetsenbord is direct in gebruik genomen in Apple’s productielijnen.

Nieuwe Intel-processoren

Naast het verbeterde toetsenbord, volgen er ook nieuwe processoren. Recent kondigde Intel nog zijn 9e-generatie H-processoren aan, Apple gaat deze nu ook eindelijk in de MacBooks verwerken. Voor de MacBook Pro 13-inch blijven we hangen bij een Intel Core i5-8365U en Core i7-8665 voor het duurste model. Kijken we naar de MacBook Pro 15-inch, dan start de basisversie nu met een Intel Core i7-9750H. Het goedkoopste model kan geüpgraded worden naar een Core i9-9980HK. Het high-end model van de MacBook Pro 15-inch start voortaan met een Core i9-9980H-processor. Als dat niet voldoende rekenkracht is, kan je dit model tevens naar de Intel Core i9-9980HK upgraden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business