Nieuws

Vaarwel Windows: ook Microsoft stopt samenwerking met Huawei

Naast smartphones heeft het Chinese Huawei ook enkele laptops in zijn gamma. Maar zonder de hulp van Microsoft zullen die voortaan geen Windows meer hebben.

De gevolgen van de handelsoorlog tussen de VS en China worden alsmaar groter voor Huawei. Heel wat Amerikaanse technologiebedrijven deelden reeds mee dat zij de samenwerking met het Chinese bedrijf gingen stopzetten. Aan dat lijstje wordt nu een nieuwe partij toegevoegd, namelijk Microsoft, dat de Huawei-laptops voorzag van zijn besturingssysteem Windows.

Niet officieel

Het einde van de samenwerking werd echter niet aangekondigd met een officieel bericht van Microsoft zelf. Het nieuws werd verspreid door de South China Morning Post, die via “mensen die bekend waren met de kwestie” vernam dat de samenwerking tussen de twee bedrijven tot een einde was gekomen. Microsoft zal dus niet langer Windows kunnen voorzien voor nieuwe Huawei-laptops. Ook het supportteam van Microsoft dat werkte bij Huawei is reeds vertrokken uit het Chinese hoofdkwartier. Toch geeft een van de anonieme bronnen toch nog mee dat het mogelijk om een tijdelijke stop gaat. Officiële berichtgeving van beide partijen is er momenteel nog steeds niet.

Gevolgen voor laptops van Huawei

Net zoals de huidige smartphones van Huawei nog steeds Android draaien, zullen de huidige laptops nog steeds Windows hebben. Als je dus een laptop van het bedrijf hebt of een van de bestaande modellen gaat kopen, dan zie je gewoon je oude vertrouwde besturingssysteem bij het opstarten. Bij de productie van nieuwe laptops zit Huawei dan weer wel in de problemen, want hiervoor kan het niet langer rekenen op het besturingssysteem van Microsoft.

Een van de anonieme bronnen gaf tot slot nog mee dat bestaande laptops met Windows nog wel alle (beveiligings)updates zouden ontvangen. Op dit vlak zijn de gevolgen dus iets minder erg dan voor de smartphones, aangezien die geen Android-updates meer zullen krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business