Nieuws

Huawei CEO wil geen Chinese tegenaanval in handelsoorlog tegen VS

Hoewel Trump Huawei het vuur aan de schenen legt, wil de CEO van het bedrijf liever niet dat China een tegenaanval uitvoert tegen de Verenigde Staten.

Op dit punt zijn er behoorlijk wat mensen die graag een tegenaanval van China willen zien in de handelsoorlog met de VS, die vorige week ontploft is. Steeds meer Amerikaanse bedrijven zetten de samenwerking met Huawei noodgedwongen stop en elke dag wordt het lijstje resterende handelspartners korter. Toch viel er vandaag deze uitspraak over een tegenoffensief van China: “Dat zal ten eerste niet gebeuren. En ten tweede, als het gebeurt, dan ben ik de eerste die protesteert.” Geloof het of niet, maar deze woorden komen van niemand minder dan Ren Zhengfei, de oprichter en CEO van Huawei.

De leerling wordt de leraar

Uit het interview van Bloomberg waaruit deze uitspraak komt, is een duidelijke boodschap terug te vinden: Huawei heeft de steun van de VS niet nodig. Hij bekijkt het zelfs langs de positieve kant. Zelfs zonder handel te mogen drijven in de VS en de voortdurende zwartmakerij wist Huawei zich hoog te houden en te groeien tot de monsterlijke kracht die Trump vreest. Zhengfei zegt zelfs geen hulp of deal van de VS te accepteren: “Als Trump belt, dan zal ik hem negeren.”

De VS mag Huawei dan wel kortgesloten hebben, maar China heeft gelijkaardige kaarten in handen voor het Amerikaanse Apple. Als China een gelijkaardig manoeuvre uithaalt en alle technologie van Apple verbiedt, dan zou het bedrijf bijna een derde van zijn winst vaarwel mogen kussen. Zhengfei ziet dit liever niet gebeuren, aangezien hij Apple ziet als een leermeester: “Apple is mijn leraar, het loopt voorop. Waarom zou ik als leerling tegen mijn leraar ingaan? Nooit.”

Ook de eindnoot van het interview gaat verder op het vertrouwen van Zhengfei in Huawei. Hij blijft erin geloven dat de technologie van zijn bedrijf uiteindelijk zal zegevieren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business