Nieuws

Google Assistent arriveert eindelijk in België

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk heeft de Google Assistent zijn weg gevonden naar ons Belgenlandje. Vanaf vandaag begint de uitrol.

Alle recente Android-smartphones (Lollipop 5.0 of hoger) ondersteunen de befaamde Google Assistent. In plaats van handmatig acties uit te voeren op je smartphone en zaken op te zoeken, kan je ze gewoon aan de Google Assistent vragen. Dat ging al in het Nederlands, maar België kon nog niet mee genieten van alle functionaliteiten, omdat de Nederlandse versie alleen gericht was op Nederland. Daar komt vanaf vandaag verandering in!

Wat verandert er?

Als je Google Assistent in het Nederlands gebruikte, dan kreeg je bijvoorbeeld nieuws voorgelezen van Nederlandse kranten. Over België wist de spraakassistent dus weinig te vertellen. Met deze update heeft Google Assistent niet alleen een Vlaams accent meegekregen, maar ook informatie over België via Belgische partners.

Die partners kunnen via het platform Actions on Google functionaliteiten toevoegen die geheel gericht zijn op de Belgische bevolking. Zo kan je bij de lancering al aan Google vragen wat je datagebruik is (voorlopig alleen bij Telenet en Proximus), vragen wanneer je pakket van Bpost aankomt, wat het meest interessante treinticket bij de NMBS is en controleren hoeveel geld er nog op je bankkaart staat. Ook het Belgische nieuws heeft zijn plaatsje gekregen. Voortaan krijg je nieuws voorgelezen van VRT en de andere Mediahuis-merken. Op termijn zullen er bovendien steeds meer van deze typisch Belgische functionaliteiten verschijnen.

Beschikbaarheid

Zoals aangegeven, begint de uitrol van de update vandaag. Hoe lang het zal duren voordat de update overal is doorgevoerd, wordt niet aangegeven. Google Assistent is standaard aanwezig op Android-smartphones met Lollipop 5.0 of hoger – je hoeft hem dus niet in de Play Store te downloaden – en kan je onder andere activeren door de thuisknop op je smartphone ingedrukt te houden, waarna de assistent in beeld verschijnt. Om de Vlaamse versie te krijgen, moet je in de instellingen je locatie instellen op België en je taal op Nederlands. De rest gebeurt vanzelf. Ook iOS-gebruikers kunnen Google Assistent gebruiken, maar zij moeten daarvoor wel eerst een uitstapje naar de App Store maken om hem te downloaden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business