OPPO laat selfiecamera onder smartphonescherm zien in demo

Notches zijn zo 2018, die mening deelt OPPO met mij, zo blijkt uit een video die het bedrijf op Twitter heeft geplaatst. In de video zien we een van de eerste under-display selfiecamera's.

Essential en Apple waren in 2017 de twee eerste fabrikanten om een ‘notch’ toe te passen in hun smartphones. Het was de start van een ware revolutie; weg met de schermranden, tegelijkertijd zijn de smartphoneschermen alsmaar groter geworden. In het geval van de OnePlus 7 Pro, die een van de grootste smartphoneschermen bevat, spreken we al over een 6,67-inch scherm. Helaas is het niet de mooiste ontwikkeling die smartphones hebben doorgemaakt: een vierkante zwarte balk bovenaan het scherm, is nu eenmaal niet zo aantrekkelijk. Gelukkig zal deze verwoede poging om smartphoneschermen ‘zo goed als randloos te maken’ vrij snel tot een einde komen, OPPO heeft vandaag de eerste selfiecamera onder het scherm laten zien.

Under-display selfiecamera

Uit een video van OPPO op Twitter wordt duidelijk dat het bedrijf werkt aan een selfiecamera die onder het scherm zit. Om te bewijzen dat het toestel in de video daadwerkelijk een camera onder het scherm bevat, laat OPPO als eerst een ‘normaal’ beeld zien op het scherm. Vervolgens zie je bij het openen van de camera-app dat er een animatie is rond de selfiecamera. Of er ook daadwerkelijk zo’n animatie zal verschijnen als fabrikanten zoals OPPO toestellen met zulke camera’s op de markt brengen, is vooralsnog onbekend. IceUniverse, een bekende Twitteraar, geeft aan dat er ‘in 2019 géén toestellen met een under-display selfiecamera’ aan zitten te komen.

Het gaat overigens om een werkend prototype, een werknemer van OPPO beweegt namelijk zijn vinger over de camera om aan te tonen dat er echt een camera onder het scherm zit. Xiaomi zou tevens bezig zijn met deze technologie en plaatste tevens een video waarop de functie werkend te zien is. Werk aan deze technologie is al een behoorlijke tijd geleden van start gegaan, tijdens het OLED-forum in 2018 werd bekend dat under-display selfiecamera’s de volgende stap was in de doorontwikkeling van OLED-schermen. OLED bleek al eerder geschikt om camera’s onder te plaatsen, zo maken optische vingerafdrukscanners gebruik van een camerasensoren die onder het scherm plaatsnemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business