Nieuws

Samsung lanceert nieuwe NoteBook 7 die verrassend veel op MacBook Pro lijkt

Samsung heeft net voor WWDC 2019 een nieuwe reeks laptops aangekondigd, de Notebook 7. Op het eerste gezicht lijken de toestellen sterk op de MacBook Pro.

Naast smartphones brengt Samsung ook occasioneel nieuwe laptops op de markt. Ditmaal heeft het een nieuwe reeks laptops aangekondigd, de NoteBook 7. Het design van de laptops komt je vermoedelijk erg bekend voor, aangezien het verdacht veel lijkt op dat van de bekende MacBook Pro van het Amerikaanse Apple.

De NoteBook 7 is er ten eerste in twee formaten, 13 inch en 15 inch, waarvan het kleinere model de meeste gelijkenissen heeft met de MacBook Pro. Op de foto hierboven (rechts) zie je namelijk dat de lay-out van het toetsenbord en het grote gecentreerde touchpad overgenomen zijn. De schermranden zijn bovendien enorm dun en zelfs het lettertype op de toetsen lijkt op dat van de MacBook. Op het vlak van aansluitingen doet Samsung het weliswaar beter dan Apple. Er zijn namelijk zowel USB 3.0 als HDMI aanwezig.

Technische specificaties

Qua technische specificaties zien we het bij de NoteBook 7 het volgende:

  • Scherm: Full HD (1920 x 1080) van 13,3 of 15 inch
  • Processor: maximaal Intel Core i7-8565U
  • RAM: maximaal 16 GB
  • GPU: Intel UHD of Nvidia GeForce MX250 (alleen voor 15-inch modellen)
  • Opslag: maximaal 512 GB (SSD)
  • Aansluitingen: 1x USB-C, 2x USB 3.0, 1x HDMI, 1x microSD, 1x 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting

De lanceringsdatum voor de VS is tot slot 26 juli en de prijzen beginnen bij 999 dollar voor het model van 13 inch en bij 1099 dollar voor het model van 15 inch. Details over een lancering in de Benelux zijn er momenteel nog niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business