Apple lijkt snel te willen stoppen met zijn iTunes-muziekdienst

Apple zou tijdens WWDC 2019 een einde breien aan de iTunes-muziekdienst. De applicatie bestaat al sinds 2001 en was de basis voor het beluisteren van muziek op elke iPhone tot op heden.

Apple heeft sinds 2015 zijn eigen muziekdienst voor het streamen van muziek, Apple Music. Op het moment van schrijven zijn er verschillende geruchten verschenen over het einde van iTunes, Apple’s tweede ‘muziekdienst’. Via Instagram en Facebook geeft Apple bijvoorbeeld al het signaal over het einde van iTunes af door alle afbeeldingen en berichten te verwijderen, zo merkte MacRumors op. Inmiddels laat Bloomberg weten dat Apple inderdaad per direct een einde zou breien aan iTunes, daarmee zal er een einde komen aan een dienst die al sinds 9 januari 2001 bestond. Als je nog gebruikmaakt van iTunes, dan zal je binnenkort waarschijnlijk over moeten schakelen naar Apple Music en Apple TV.

Op het moment van schrijven heeft Apple de iTunes accounts op Facebook en Instagram leeggehaald, tegelijkertijd zijn likes doorgeplaatst naar de Apple TV-pagina’s op Facebook en Instagram. Deze wijziging volgt na berichten die in april al op het internet verschenen over het definitieve einde van iTunes. In plaats van één app waarin je muziek en films aan kan schaffen, zou Apple juist werken aan losstaande apps. Een volgende versie van macOS zou apps bevatten voor TV, Music en Podcasts. Functionaliteiten voor de muziek van iTunes worden daarmee ingebakken in de Apple Music-app, terwijl je alle films en series voortaan in de Apple TV-applicatie terug kan vinden.

Apple WWDC 2019

Het zal niet lang meer duren voordat we meer te weten krijgen over Apple’s wijzigingen voor de iTunes-applicatie. Met WWDC (Worldwide Developer Conference) om de hoek, zullen we meer dan voldoende informatie meekrijgen over de iTunes-muziekdienst. Naast de losse applicaties die als vervanging voor iTunes moeten dienen, verwachten we ook nieuws over iOS 13. Apple zou voor het eerst een volledig donker thema inbouwen, vergelijkbaar met het donkere thema in macOS Mojave. Andere functies voor het nieuwe besturingssysteem van Apple zijn vooralsnog niet uitgelekt. Als je al het Apple-nieuws wil volgen, dan kan je uiteraard vanaf 3 juni terecht op TechPulse (en bij Apple).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business