Nieuws

Huawei verlaagt smartphoneproductie na handelsverbod VS

Als gevolg van de VS-ban heeft Huawei haar bestellingen bij hoofdleverancier Foxconn moeten verlagen. Maar Huawei heeft een plan B klaarstaan.

Na twee weken is het geen geheim meer dat Huawei in de problemen zit. De Chinese smartphonegigant is het slachtoffer van een handelsoorlog tussen de VS en de Chinese overheid. Als een gevolg daarvan moet het nu zijn bestellingen terugschroeven.

Volgens bronnen bij de South China Morning Post zou het Taiwanese Foxconn (leverancier van o.a. ook Xiaomi en Apple) een aantal productielijnen hebben stopgezet door het verlaagde aantal bestellingen van Huawei. In de nasleep van de recente ontwikkelingen waarbij het bedrijf op de Entity List van de VS werd geplaatst hebben veel bedrijven hun banden met Huawei verbroken. Daardoor kan het bedrijf het wel eens moeilijk gaan krijgen en bijgevolg de productie verlagen.

Plan B

Maar Huawei werkt al aan een plan B. Omdat het bedrijf te afhankelijk is van Google’s besturingssysteem is het al een tijdje bezig met een eigen – op Android gebaseerd – besturingssysteem voor haar smartphones. Dat nieuwe besturingssysteem zou “Ark OS” heten. De gigant zou al een patent hebben ingediend bij het Duitse patentbureau DPMA. Volgens bronnen zou de nieuwe OS toch Android applicaties gaan ondersteunen. Wat uiteraard gemakkelijk is voor de huidige Android-gebruikers. Het nieuwe besturingssysteem zou gelanceerd worden tegen de herfst van 2020. Zo probeert de Chinese smartphone gigant altijd 1 stap voorop te staan om erger te voorkomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business