Nieuws

Google bouwt vierde datacenter in Saint-Ghislain

Google is begonnen aan de bouw van een vierde datacenter in Saint-Ghislain, het investeert daarmee nog eens 600 miljoen euro in de Belgische economie.

Na de onthulling van Google drie jaar geleden over de bouw van een derde datacenter, heeft het Amerikaanse technologiebedrijf beslist van een vierde datacenter te openen op het industrieterrein van Saint-Ghislain. Volgens het bedrijf zou dit splinternieuwe centrum zorgen voor een totale investering van 1.6 miljard euro in de Belgische economie.

Google zegt zelf zeer toegewijd te zijn aan België volgens Frédéric Descamps, Facility Manager bij Google België. Naast de totale investering van 1.6 miljard euro willen ze ook meer ondersteuning bieden aan ngo’s, scholen en bedrijven in Saint-Ghislain en Bergen.

 

Belang van artificiële intelligentie

Volgens uittredend minister van Digitale Agenda Philippe De Backer is de overheid ervan overtuigd dat artificiële intelligentie een centrale plaats in het beleid van ons land moet krijgen. Door deze technologie in te zetten kan onze levensstandaard verbeterd worden en kunnen we een betere gezondheidszorg en milieubescherming faciliteren.

België neemt leidende rol op

Als reactie op deze onthulling zegt eerste minister Charles Michel dat het om uitstekend nieuws gaat voor de Belgische economie. ‘Het bevestigd onze positie als digitale pioniers, een reputatie die we over de jaren heen zorgvuldig opgebouwd hebben.’ In 2009 werd al het eerste datacenter van Europa in Saint-Ghislain gebouwd. Niet veel later in 2015 werd er al een derde center gebouwd ter waarde van 300 miljoen euro. Omdat het center vlak naast een kanaal ligt, wordt er gebruik gemaakt van een speciaal koelsysteem waarbij verdamping plaatsvindt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business