Nieuws

Apple WatchOS 6: wat is er nieuw

Apple stelde gisterenavond zijn nieuwe WatchOS 6 voor. Zelfstandigheid, privacy en gezondheid zijn de kernwoorden voor OS6 van de meest geliefde smartwatch.

Gisterenavond vond Apple’s jaarlijkse WWDC plaats. Een conferentie waarin het bedrijf naar jaarlijkse gewoonte met een heleboel nieuwe dingen naar buiten komt voor gebruikers en ontwikkelaars.

Zelfstandigheid

Voor zijn slimme horloge heeft Apple ervoor gekozen om deze meer los te gaan laten van de iPhone. De bedoeling is dus dat de Watch zelfstandig werkt zonder dat je de iPhone bij je moet hebben. Daarmee krijgt de Watch ook een eigen App store waardoor je snel apps kan downloaden en installeren. Bijgevolg heeft Apple dus ook een aantal standaard applicaties naar de Watch gebracht zoals bijvoorbeeld de rekenmachine.

Inzetten op privacy

Privacy is een factor waar het bedrijf de laatste tijd vaker op gehamerd heeft. Zo geven ze ook aan dat alle Apple Watch features de privacy van de gebruiker hoog in het vaandel dragen en daarmee geen informatie naar buiten of Apple zelf wordt gebracht. Ook alle gezondheid features worden versleuteld.

Gezondheid

Daarbuiten geeft het bedrijf zijn health features ook een flinke uitbreiding. Zo kan je de gezondheid van je oren meten bij de harde geluiden op bijvoorbeeld een feestje en is het voor de dames mogelijk om de menstruatiecyclus vast te leggen.

Zomerse bandjes

Nieuwe bandjes zijn altijd leuk! Apple brengt een resem nieuwe kleuren en patronen naar buiten waarbij ook de nadruk wordt gelegd op de verschillende genders.

Wil je meer weten over de nieuwe onthullingen van WWDC19? Hier lees je meer over iOS13.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business