Amazon's nieuwe drone kan tot 24 kilometer vliegen met een max. gewicht van 2,2 kilogram.

Amazon heeft gisteren op de eerste editie van zijn re:Mars-conferentie een nieuwe bezorgdrone voorgesteld. Het bedrijf gaf nog niet teveel prijs over specificaties, maar wil de drone al snel in gebruik nemen.


Op de eerste editie van de Amazon re:Mars conferentie in Las Vegas, heeft het e-commercebedrijf haar splinternieuwe bezorgdrone voorgesteld. De drone heeft een hexagonale vorm en is voorzien van een soort schild dat de propellers moet beschermen tegen wind. De drone wordt volledig elektronisch aangestuurd.

Het is nog niet helemaal duidelijk waar Amazon deze drones gaat inzetten, wel gaf het bedrijf aan dat ze de ‘vliegende bezorgers’ al in de eerstvolgende maanden wil beginnen gebruiken.


Niet alle drones zijn hetzelfde

‘De drone moet comfortabel zijn voor onze klanten, maar wij gaan nog een stukje verder door gebruik te maken van de laatste AI-technologie’, schrijft het bedrijf op zijn blog. Concreet betekent dit dat de drones volledig zelfstandig opereren, maar daar bovenop ook nog eens kunnen reageren op onvoorziene omstandigheden.

Het e-commercebedrijf wil ook hier inzetten op veiligheid. In dat belang heeft Amazon de drone volledig in-house ontwikkeld om de volledige controle over het productieproces te kunnen behouden, van hardware en software tot de bezorging bij de klant.

De specificaties

Volgens Amazon zelf heeft zijn ‘vliegende bezorger’ een actieradius van 24 kilometer om pakketten naar de klant te brengen. Een pakketje mag een maximum gewicht van 2,2 kilogram hebben en de drone zou binnen het half uur een bestelling moeten kunnen leveren. Wat we niet weten zijn details over de batterij, vliegtijd of de snelheid van de nieuwe drone.