Nieuws

re:Mars: Amazon lanceert nieuwe logistieke robots

Amazon lanceert op zijn eerste re:Mars-conferentie Xanthus en Pegasus. Twee nieuwe robots die de automatisering van Amazon moeten boosten.

Op Amazon’s eerste editie van zijn re:Mars-conferentie heeft het e-commerce bedrijf zijn nieuwe logistieke robots onthuld. De nieuwe bots zullen door het leven gaan als Pegasus en Xanthus en zullen de oudere exemplaren die nu nog rondrijden, vervangen.

De mythische Pegasus

Het Amerikaanse bedrijf heeft momenteel al zo’n 800 Pegasus-exemplaren rondrijden in zijn verdeelcentra. De retailer heeft in totaal an zo’n 200.000 robots in omloop wereldwijd. De bots helpen de werknemers met pakketten sorteren. Dat maakt dat Amazon in staat is een pak sneller pakketjes te behandelen.

Sinds 2012 zet Amazon al enorm in op robotica die zijn bedrijfsprocessen moet versoepelen en versnellen. Echter gebruikt het bedrijf niet enkel robots van eigen makelij. Een tijd geleden stelde het bedrijf CartonWrap voor, een nieuwe robot die een stuk sneller is en daardoor in z’n geheel bijna 24 werknemers kan vervangen.

Gedaan met de tweevoeter

Scott Anderson, de robotica-directeur bij Amazon benadrukt wel dat dit zeker niet het einde is van zijn menselijke werknemers. Onze trouwe tweevoeter is nog steeds erg belangrijk in het pakketjesproces. Anderson zegt dat het nog minstens tien jaar kan duren vooraleer het gehele pakketjesproces geautomatiseerd is.

Naast de nieuwe robots heeft Amazon gisteren nog een nieuwe bezorgdrone onthuld.

amazondigital commerceinternetnieuwsontspanningre:Marsroboticarobots

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals