Samsung Galaxy Note 10 verschijnt in renders zonder 3,5mm audiopoort

Samsung maakt zich op om later dit jaar de Samsung Galaxy Note 10 op de markt te brengen. In renders van OnLeaks is het toestel, zonder zijn 3,5mm-audiopoort, alvast volledig in te zien.

Vorige week wist Android Police ons nog te vertellen dat de Samsung Galaxy Note 10 geen knoppen in de behuizing mee zal krijgen, maar het ook moet stellen zonder 3,5mm audiopoort. Daarmee zou er een tijdperk van start gaan waarin de 3,5mm audiopoort dan ook echt van alle smartphones zal verdwijnen – Samsung is immers een van de laatste fabrikanten om de poort te gebruiken. OnLeaks heeft per vandaag deze geruchten voorzien van beelden, op basis van uitgelekte CAD-designs van de Samsungs-productielijnen. Als het design blijkt te kloppen, dan verkiest Samsung met de Note 10 een radicaal ander design – het toestel wordt vierkanter – in vergelijking met huidige Note en S-series.

6,3-inch AMOLED-paneel

OnLeaks werkt altijd samen met externe websites voor het plaatsen van de renders, ditmaal zijn ze via 91Mobiles te bewonderen. Als OnLeaks over de juiste informatie beschikt, zou het toestel 151 x 72 x 7,9mm meten, een behoorlijk verschil met de afmetingen van de Samsung Galaxy Note 9, die 161,9 x 76,4 x 8,8mm meet. Ondanks de kleinere afmetingen, zou Samsung er alsnog een vrij groot scherm in weten te verwerken, met een diagonaal van 6,3-inch. Specificaties van het scherm zijn er nog niet, maar de kans is groot dat het gaat om een AMOLED-scherm. In het scherm zou ook een enkele selfiecamera terug te vinden zijn, ditmaal in het midden – bij de S10 zit deze nog rechts.

In de renders van OnLeaks volgt ook de pijnlijke bevestiging, dat het toestel geen 3,5mm-poort zal bevatten; deze zit normaliter aan de onderkant, terwijl bij de Note 10 enkel de speaker en USB-C-poort aan de onderkant terug te vinden zullen zijn. In de behuizing missen we verder, voor het eerst sinds de Galaxy S8, de Bixby-knop. Aan de linkerkant kan je zowel de volume- als aan-/uitknop terugvinden. Het gaat mogelijk om ‘neppe knoppen’, zoals we vorige week melden op basis van het bericht van Android Police. Het is mogelijk dat Samsung de knoppen laat werken op basis van drukgevoeligheid. Hopelijk pakt Samsung het beter aan dan de eerste poging van HTC…

Verticaal-gepositioneerde camera’s

Dan blijft de achterkant nog over. Ook aan de achterkant laat Samsung zien dat het zijn design voor 2019 op de schop zal nemen. Bij de huidige S en Note-series zijn de camera’s horizontaal aan de achterkant gepositioneerd. In OnLeaks’ renders van de Note 10 is te zien dat ze links verticaal staan opgesteld, daarmee volgt het een trend die het al heeft ingezet bij zijn Galaxy A-serie. Later dit jaar zal Samsung de Note 10 officieel aankondigen, vermoedelijk net voor de start van IFA 2019. IFA zal, net zoals elk jaar, weer plaatsvinden aan het einde van augustus en het begin van september. Over de prijzen valt vrij weinig te zeggen, al liggen de prijzen vermoedelijk hoger dan bij de Note 9.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business