Nieuws

Facebook blokkeert app-installatie nieuwe Huawei-toestellen

De zoveelste tegenvaller voor Huawei. Nu blokkeert ook Facebook zijn voorgeïnstalleerde applicaties bij nieuwe Huawei-toestellen.

Volgens Reuters zal Facebook niet langer nieuwe installaties toestaan op Huawei’s nieuwe smartphones. Daarmee krijgt de Chinese smartphonemaker een zoveelste tegenslag nadat het 2 weken geleden vanuit de Verenigde Staten een volledig handelsverbod kreeg.

Heb je momenteel al een Huawei-smartphone? Geen paniek! Klanten die nu al een smartphone in hun bezit hebben zullen de apps van Facebook gewoon kunnen gebruiken. Op de nieuwe toestellen zal het niet meer mogelijk zijn om Facebook, Instagram en Whatsapp te installeren.

Geen commentaar

Facebook zelf wilde geen reactie geven aan Reuters, maar de ban zou alvast gelden voor elk toestel dat vanaf vandaag van de band rolt. Dat is een opmerkelijk verschil met Google. Daar gaat het maar om enkele applicaties die verbannen worden.

Het gebeurt wel vaker dat smartphonemakers deals sluiten met internetbedrijven als Facebook, Twitter of Booking.com. De bedoeling is dat deze apps voorgeïnstalleerd bij de klant komen. Na Google is nu ook Facebook een van de grotere spelers die de rug keert naar Huawei.

Eerder deze week al liet Huawei weten een plan B te hebben. Daarover lees je hier meer.

Androidblokkadegooglehuaweiinstagraminternetnieuwsverbodwhatsapp

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals