Nieuws

Handelsverbod Huawei kost EU 55 miljoen extra voor 5G

Het handelsverbod met Huawei zal de EU 55 miljoen euro extra kosten om 5G uit te rollen in Europa, door minder concurrentie en hogere productiekosten.

Volgens een rapport dat Reuters kon inkijken zal het handelsverbod met Huawei of Chinese netwerktechnologie in het algemeen, de EU 55 miljoen euro extra kosten om 5G te lanceren.

Dit cijfer komt uit een rapport van lobby-groep GSMA en toont de extra kosten als de EU alle netwerktechnologie van het Chinese Huawei en ZTE verbant. Die twee bedrijven zijn wereldwijd een enorm belangrijke factor in de uitrol van 5G-netwerken.

Concurrentieverlies

Volgens het rapport zou de helft van deze kosten te wijten zijn aan het feit dat onze telecomoperatoren hogere productiekosten zullen krijgen omdat de concurrentie veel kleiner zal worden op de markt voor netwerkapparatuur.

Bovendien zullen alle telecomoperatoren in Europa hun huidige netwerkinfrastructuur moeten vervangen alvorens ze een 5G-upgrade kunnen maken, aldus het rapport.

Enige tijd geleden al startte de MI6 in het Verenigd Koninkrijk een onderzoek naar eventuele spionagesoftware op Huawei’s netwerkapparatuur. Niet kort daarna startte ook België met een onderzoek en overweegt het nu ook om de apparatuur van Huawei te verbannen. Welke en of er nog EU-lidstaten zullen volgen is onduidelijk, maar de kostprijs, die kennen we intussen.

5gBeveiligingfinancieelhuaweinieuwszte

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals