Nieuws

Facebooks betaalmiddel krijgt steun van de grote jongens: Visa, Mastercard en PayPal doen mee

Facebook Libra krijgt onverwacht steun van Visa, Mastercard en PayPal. De drie bedrijven investeren ieder 10 miljoen in het nieuwe betaalproject.

Facebook heeft de grote jongens Visa, Mastercard en PayPal kunnen overtuigen om tien miljoen dollar te investeren in zijn nieuwe betaalmiddel ‘Libra’. Vorige week schreven we nog dat het Amerikaanse internetbedrijf op 18 juni met een nieuw betaalmiddel naar buiten zou komen.

Vandaag weten we weer iets meer. De Wall Street Journal meldt vandaag dat de groep van 3 betaalreuzen 10 miljoen dollar gaan betalen om mee aan de basis van het nieuwe betaalmiddel te kunnen staan. Zoals eerder vermeld zal Facebook voor zijn nieuwe munt een aparte organisatie opzetten ‘Libra Association’, op die manier kan het bepaalde wetgeving omtrent banken omzeilen en hoeft het dus minder kosten te betalen en regels na te komen.

Binnenkort ga je met Facebooks Libra betalen op Instagram.

Betalen op Instagram

We vermoeden dat Facebook zijn nieuwe Libra zal inzetten voor betalingen binnen eigen apps als Instagram en Whatsapp. Vooral die eerste is heel interessant, aangezien het internetbedrijf al langer een e-commerceplatform aan het maken is van de fotodeel-app. Het zou dan ook niet verwonderlijk zijn dat je binnenkort de producten van je favoriete influencer aankoopt via Facebooks Libra.

Ondertussen wordt er veel gespeculeerd dat het nieuwe betaalmiddel veel weg zou hebben van cryptocoins als ethereum of bitcoin. Echter zijn dat details waar helemaal nog niets van geweten is. Nog even wachten tot volgende week dinsdag (18 juni) dus.

betaalmiddelenbusinessfinancieelinstagrammastercardontspanningpaypalvisawhatsapp

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN