Huawei stelt de verkoop van zijn Mate X uit tot september. Het bedrijf wil eerst meer testen doen om zeker te zijn van een goed product.

Chinese smartphonemaker Huawei heeft laten weten dat het zijn opvouwbare Mate X gaat uitstellen tot september. Het bedrijf zou graag meer tests willen uitvoeren, vermoedelijk om eenzelfde schandaal zoals bij Samsung te vermijden.

Een topman bij Huawei liet aan CNBC weten dat het bedrijf de Mate X ineens wereldwijd wil lanceren. Vandaar dat het bedrijf natuurlijk zeker wil zijn dat alles goed zit. Het nieuwe toestel zal 5G netwerken ondersteunen en zou op het vlak van prijs starten rond 2.299 euro.

Huawei toonde de Mate X al in februari, maar stelt de verkoop uit tot september.

 

Onthulling in februari

De Chinese smartphonemaker onthulde eerder dit jaar al zijn Mate X. Toen zei het bedrijf dat het midden-2019 zijn nieuwe toestel wilde lanceren. Maar daar komt het nu op terug. Het bedrijf wil eerst extra testen uitvoeren met zoveel mogelijk telecomoperatoren wereldwijd. Zo zijn ze zeker dat alles qua netwerken goed zit.

De topman zei er ook bij dat het bedrijf opvallend voorzichtig is sinds het Samsung-debacle met de Galaxy Fold. Dat toestel begon zichtbare vouwlijnen te tonen toen het getest werd door reviewers wereldwijd. Daardoor moest Samsung zijn pre-orders stopzetten en stelde het de verkoop uit.

“We willen geen crappy product leveren dat nadien onze reputatie kan kapot maken”, stelde de topman. En gelijk heeft hij.

Het bedrijf hoopt daarmee ook weer een boost te kunnen geven aan zijn reputatie en vooral sales. Na negatieve berichtgeving en het handelsverbod kan het bedrijf  wat goed nieuws en positieve cijfers gebruiken. Niet onbelangrijk: de Mate X zal wel degelijk volledig op Android draaien. ‘Omdat het toestel gelanceerd werd voordat het bedrijf op de Entity List stond’. Bovendien ziet het bedrijf geen problemen om zijn nieuwe toestel wereldwijd te kunnen verkopen.