muse 2

De Muse 2 is een handig en uniek gadget dat je hersengolven analyseert en die vervolgens gebruikt om je te helpen ontspannen.

Heb je altijd al een hoofdband willen hebben die je gedachten kan lezen en die bovendien nuttig kan gebruiken? Het antwoord is waarschijnlijk nee, maar lees toch even verder om meer te leren over de Muse 2.

De Muse 2 is een handig en technologisch hoogstaand gadget dat je hersengolven kan analyseren. Het heeft de vorm van een hoofdband die je over je voorhoofd spant. Daar verzamelt hij informatie over je hersengolven door middel van elektro-encefalografie (eeg), maar daar stopt het niet. De Muse 2 kan ook informatie over je hart verzamelen door een fotoplethysmogram (PPG) en hartslagoximetrie, over je lichaam door een snelheidsmeter en je ademhaling door een gyroscoop en PPG.

Al die wetenschappelijke informatie zit in een gebruiksvriendelijk pakket: een hoofdband die je koppelt aan een app. Koppel de hoofdband aan de app en de rest gebeurt vanzelf. Op basis van je hersengolven zal de hoofdband verschillende geluiden laten horen. Als je het druk hebt, dan zal je bijvoorbeeld stormweer horen waardoor je je zou moeten gaan focussen op je ademhaling.