Samsung is klaar om de Galaxy Fold nu écht te lanceren

Samsung heeft de lancering van de Galaxy Fold flink uit moeten stellen door problemen met het scherm. Inmiddels zouden de problemen zijn opgelost, zo laat Samsung’s Display-subdivisie weten.

Toen het bedrijf in april klaarstond om de Galaxy Fold te lanceren, bleek het nog niet zo makkelijk. In de weken voordat het toestel daadwerkelijk in de verkoop zou gaan, verstuurde het bedrijf een aantal reviewexemplaren uit naar Amerikaanse journalisten. Tijdens deze testen bleek wel hoe kwetsbaar de vouwbare telefoon van Samsung was. In sommige gevallen kwam het probleem door de gebruiker zelf, maar in andere gevallen bleek het bijvoorbeeld erg gemakkelijk voor rotzooi om achter het scherm te geraken. Om een ware PR-fiasco te voorkomen, besloot het exemplaren terug te nemen en het toestel ‘te verbeteren’. Dat is inmiddels afgerond, zo geeft Samsung Display aan.

‘Toestel is klaar’

Vice president Kim Seong-cheol van Samsung Display liet in The Korea Herald weten dat het toestel klaar is om gelanceerd te worden: “de meeste schermproblemen zijn opgelost en het toestel is klaar om op de markt te komen”. Dat Samsung Display deze informatie uit de doeken doet is geen grote verrassing. Samsung Display is een zusteronderneming van Samsung Mobile, en het ontwikkelt alle schermen die de mobiele divisie gebruikt in zijn smartphones. Uit het interview werd niet duidelijk wanneer we het toestel kunnen verwachten. Zo is het mogelijk dat Samsung eerst de productie van de Fold op moet starten, voordat het met een definitieve lanceringsdatum op de proppen komt.

Concurrentie van Mate X?

Voor Samsung is de druk op de lancering in elk geval flink verlicht. Huawei, een concurrent voor het ontwikkelen van een vouwbare telefoon, heeft zijn lancering namelijk tot in september uitgesteld. Bij de lancering van de Mate X in februari gaf het nog aan dat het toestel in juni op de markt kwam. Het vermoeden gaat dat Huawei de lancering uit moest stellen om vergelijkbare problematiek als bij Samsung te voorkomen; al geeft het zelf aan dat het tijd nodig heeft voor certficaten op mobiele netwerken. Voor Samsung geeft dat de nodige ademruimte, tot wanneer het Koreaanse bedrijf de tijd zal nemen is onbekend. Dat het toestel in juli al beschikbaar zal komen is alvast door Samsung uit de lucht geschoten. Als je een vouwbare telefoon wil kopen, dan zal je voorlopig nog moeten wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business