Nieuws

Google Drive komt met volledige offline opslag in Chrome

Gebruik je graag cloudopslag maar wil je bestanden nog wel offline beschikbaar hebben? Dat kan weldra gewoon via Google Drive en de Chrome-browser

We gebruiken tegenwoordig allemaal wel een vorm van cloudopslag voor onze bestanden, of dat nu Google Drive is, Dropbox of OneDrive. Soms kom je echter in situaties terecht waarin je plots niet meer aan je bestanden kan omdat er geen internet beschikbaar is. Uiteraard kan je gebruikmaken van bestaande sync-programma’s om zo alles op je desktop aanwezig te houden, maar niet al die tools zijn even handig werken. Google komt in hun geval echter met een oplossing en introduceert volledige offline opslag, en dat in de Chrome-browser.

Deze mogelijkheid was al een tijdje beschikbaar via de Google Docs Offline-extensie die je voor Google Chrome kan downloaden. Als je die installeert en dan offline beschikbaarheid aanzet in je Drive-instellingen, dan kan je momenteel rechtsklikken op Google-documenten om ze ook offline te kunnen bewerken en te bekijken. 

Deze beperking verdwijnt echter weldra en het zal dus mogelijk worden om Office-bestanden, foto’s, PDF-bestanden en alles wat je je maar kan bedenken eveneens offline beschikbaar te maken in Chrome (en enkel in Chrome). De functionaliteit is momenteel nog in beta en dus enkel beschikbaar voor G Suite gebruikers die zich hebben ingeschreven voor het testprogramma. Zoals gewoonlijk kunnen we kort daarna wel een uitrol verwachten naar het grote publiek. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business