Nieuws

Opgelet WeTransfer, hier is Dropbox Transfer

Dropbox lanceert vandaag stilletjes een nieuwe manier om grote bestanden te versturen. Het lijkt een geduchte concurrent voor WeTransfer te worden.

Dropbox lanceert vandaag de mogelijkheid om snel grote bestanden te versturen.

Gedurfde concurrent

Onze aloude Dropbox heeft vandaag een gewaagde nieuwe functie gelanceerd: Dropbox Transfer. Het lijkt heel hard op onze favoriete WeTransfer, en dat is ook de bedoeling. Met Dropbox Transfer kan je namelijk tot 100 gigabyte aan bestanden versturen naar elkaar. Een pak meer dan de gratis versie van WeTransfer dus.

Je hoeft ook geen Dropbox-account te hebben om de nieuwe Transfer-tool te gebruiken. Je uploadt je bestanden, kopieert de link of verstuurt de bestanden via een e-mail en klaar is kees. Exact hetzelfde concept als zijn concurrent dus.

‘Maak een goede indruk’

Dropbox stelt zelf dat je met de Transfer-tool een goede indruk kan maken omdat het tal van mogelijkheden biedt die WeTransfer niet biedt. Zo kan je zelf beslissen wanneer de bestanden vervallen en kan je ervoor kiezen om een bepaald paswoord op het bestand te zetten. Zo kunnen ook ongewenste gebruikers hier geen misbruik van maken.

Bovendien krijg je als verstuurder toegang tot statistieken die je tonen hoe vaak je bestanden gedownload zijn. Dat is een leuke extra.

Maar je kan echt het verschil maken door de achtergrond en de lay-out van de gehele downloadpagina aan te passen naar je eigen stijl en smaak. Je kan zelfs je eigen merklogo toevoegen. Zo zien je downloads er steeds professioneel en proper uit.

Dropbox Transfer is helaas nog niet beschikbaar en kan alleen getest worden op uitnodiging. Het is ook niet duidelijk hoeveel deze functie je zal kost en of het misschien zelfs gratis is. Uiteraard zullen gratis gebruikers wel een lagere datalimiet krijgen maar ik vermoed dat die nog steeds hoger zal liggen dan bij WeTransfer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business