Nieuws

Ook ZTE richt cybersecurity lab op in Brussel

De Chinese telecomfabrikant volgt daarbij in de voetsporen van Huawei.

Het Chinese ZTE heeft woensdag een cybersecurity lab opgericht in Brussel. Het Chinese telecombedrijf wil daarmee een antwoord bieden op de groeiende vraag naar transparantie. Het afgelopen jaar heerst er namelijk heel wat wantrouwen ten opzichte van Chinese telecomoperatoren, met name tegenover Huawei.  

Chinese telecomoperatoren worden steeds vaker in het vizier genomen door de Verenigde Staten en co. Zij menen namelijk dat Beijing die infrastructuur wel eens zou kunnen gebruiken om consumenten te bespieden.  

Huawei, de grootste telecomproducent ter wereld, staat ondertussen op de zwarte lijst in de Verenigde Staten. Dat wil zeggen dat Amerikaanse bedrijven een speciale toestemming nodig hebben – die ze naar alle waarschijnlijkheid toch niet zullen krijgen – om producten naar het Chinese bedrijf te exporteren. Huawei ontkent die aantijgingen echter bij hoog en bij laag.  

ZTE staat momenteel nog niet op de zwarte lijst. Hun cybersecurity lab in Brussel staat consumenten, wetgevers en andere stakeholders toe om hun source code in te kijken en om eens een blik te werpen op officiële documenten.  

Vorig jaar ging ZTE bijna bankroet toen de VS zijn Amerikaanse leveranciers verbood om nog handel te drijven met hen. Het verbod werd in juni vorig jaar opgeheven nadat het bedrijf een boete van 1 miljard dollar betaald had.  

telecomzakelijkzte

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals