JBL Link Bar - 2

JBL introduceerde tijdens Google I/O 2018 de Link Bar met Android TV, Google Assistant en een ingebouwde Chromecast. Per vandaag is de speaker dan ook eindelijk te bestellen.

JBL gaf tijdens Google I/O 2018 aan samen te werken met Google aan een soundbar met Android TV. Tot op heden bleef het angstvallig stil omtrent de speaker en de verwachting was dan ook dat we er nooit meer iets van zouden horen. Niets is minder waar, want JBL lijkt er toch werkt van te hebben gemaakt: de speaker is nu ook daadwerkelijk te koop. Het apparaat moet dienen als Android TV Box, maar ook als een Google Assistant-speaker en Chromecast. Alles bij elkaar misschien wel iets te veel voor een ‘gewone’ speaker zoals de Link Bar. JBL was het product overigens niet volledig vergeten, zo liet het eerder dit jaar weten in een bericht waarin het uitleg gaf over de opgedane vertraging.

JBL Link Bar-soundbar

Ten tijde van de lancering in mei 2018 werd er nog gesproken over een ‘pre-order in oktober’. Dat bleek niet juist, waarna de lancering tot het voorjaar werd uitgesteld. Ook dat bleek niet genoeg om de problemen te verhelpen – waarna een ‘lancering in de zomer’ werd vastgesteld. Dat blijkt nu wel juist te zijn. Via de website van JBL is het namelijk mogelijk om de speaker al te bestellen voor 399 euro. Later zal er ook nog een 300W-woofer beschikbaar komen, de JBL SW10 Subwoofer. Voor nu kan je uiteraard leven zonder de subwoofer en zijn alle andere functies gewoon beschikbaar, zo ook Google Assistant (onder andere voor smart home), Android TV (settopbox) en Chromecast-functies.

JBL Link Bar - 1

Wat deze speaker vooral zo interessant maakt is de combinatie van de drie, en daarbij zijn gunstige prijsstelling. Normaliter betaal je voor een Chromecast Ultra al snel 70 euro, voor een Google Home betaal je al snel 100 euro en een ‘reguliere’ Android TV-box kost al snel tegen de 150 euro. Dan is er nog de speaker en het kostenplaatje is rond. Daarnaast werkt alles ook met elkaar samen: je kan de zenders bedienen met Google Assistant, net zoals je slimme apparaten in huis, en verder kan je met de Chromecast allerlei video’s en audiobestanden streamen naar je televisie of de speaker. Dat is het handige aan deze speaker: alle functies blijven ook werken als de televisie op stand-by-modus staat.