Apple iPad Pro iPad EEC modelnummers

Apple heeft twee nieuwe iPads ingediend bij de EEC, vermoedelijk verschijnen ze nog later in 2019 met iPadOS 13 voorgeïnstalleerd.

Hoewel de markt voor tablets blijft krimpen – zo schreef ook onderzoeksorganisatie IDC over het eerste kwartaal – lijkt Apple er nog veel hoop in te hebben. Het valt dan ook op dat de drie grootste fabrikanten, waaronder Apple en Samsung de markt nog zien groeien. Voor Apple lijkt het de perfecte kans om nog meer tablets uit te brengen. Bij de Eurasian Economic Commission zijn er namelijk twee nieuwe registraties van (Apple) tablets verschenen. Veel informatie valt er nog niet uit de registraties te halen, naast dat Apple bezig lijkt te zijn met het introduceren van nieuwe iPads. In elk geval volgen de twee nieuwste registraties op vijf eerdere registraties uit 2019 bij de EEC.

Apple iPad 2019

Bij de EEC staan de twee ‘tabletvarianten’ geregistreerd als de A2200 en A2232. AppleInsider geeft aan dat de tablets zullen draaien op iPadOS 13 – al zou het ook kunnen gaan om één tablet. Er zou namelijk gewerkt worden aan een 10,2-inch iPad, als opvolger van het bestaande 9,7-inch model als instap-iPad. Het zou hierbij gaan om het verdunnen van de schermranden om er meer scherm in te passen, in plaats van het vergroten van de algehele afmetingen. Of de iPad een nieuw design mee zal krijgen, zoals vorig jaar bij de iPad Pro-reeks het geval was, is nog onbekend. Tot op heden zijn Apple’s tablets nog altijd uitgerust met het design dat doet denken aan de iPhone 6 van eind 2014.

Dat er een nieuwe basis-iPad aan zit te komen, is niet zo’n verrassing meer. Inmiddels is de SoC uit de tablet al drie jaar oud. Verder brengt Apple elk jaar een vernieuwde versie van de iPad Pro op de markt. Gezien iPadOS dit jaar uit moet komen, zal Apple vermoedelijk ook wel een nieuwe iPad Pro uit willen brengen. Vorig jaar vond dat evenement plaats in oktober, al zou de techgigant uiteraard al eerder een nieuwe iPad uit kunnen brengen. Meestal vinden de iPhone evenementen plaats rond september en oktober; dat zou ook het evenement kunnen zijn om de iPads voor 2019 aan de wereld te laten zien.