Nieuws

Tesla lanceert batterijpark ‘Megapack’

Een nieuwe dag, een nieuwe lancering uit Teslaland. Dit keer een groot batterijpark op zonne-energie.

Na de geruchten van deze winter is Tesla er vandaag zelf mee naar buiten gekomen. De Amerikaanse techgigant introduceert zijn Megapack, een batterij die de grootte heeft van een container. Maar dan honderden containers bij elkaar. Nadat het bedrijf al een thuisbatterij en zonnedak lanceerde, wil het nu ook bedrijven gaan voorzien van zonne-energie.

Tesla meets Procter & Gamble

Volgens Tesla kan één Megapack (dus één container) zoveel als 3MWh aan elektriciteit opslaan. Bovendien stelt het bedrijf dat het binnen de drie maanden een batterijpark kan bouwen dat 1GWh oplevert op basis van zonne-energie.

En jawel, het nieuwe project heeft al een klant. De Amerikaanse wereldleider in consumentengoederen Procter & Gamble heeft een contract afgesloten met Tesla en wil de Megapacks inzetten tijdens de piekmomenten. Momenteel gebruikt Procter & Gamble daar nog gascentrales voor. Die deal komt neer op een win-win. P&G genereert energie op een schone manier en betaalt een pak minder op piekmomenten.

De zon

Ik hoor het je al denken, ja maar de zon schijnt hier amper (nu nog). Inderdaad, momenteel hoopt het bedrijf vooral op contracten in landen als Australië waar het aantal zonne-uren natuurlijk een pak hoger ligt. Toch geeft de Californische autobouwer ook aan dat het zijn Megapacks verder wil ontwikkelen zodanig dat deze ook kunnen ingezet worden in landen waar de zon minder van zich laat zien.

Vooral in de Verenigde Staten is propere en hernieuwbare energie aan een opmars bezig. Tot voor kort was het land nog afhankelijk van steenkool, sinds dit jaar zou hernieuwbare energie voor het eerst een voorsprong hebben gemaakt op het gebruik van steenkool om energie op te wekken. Een goede zaak dus. En wel om die reden is het nu zo belangrijk om in te zetten op wind- en zonneparken.

Eén Megapack kan 3MWh bijhouden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business