Nieuws

ZTE lanceert als eerste 5G-smartphone in China

De Chinese smartphonebouwer ZTE stelt vandaag zijn eerste 5G smartphone te koop in thuisland China.

Deze winter toonde de Chinese smartphonefabrikant ZTE zijn eerste 5G-toestel op het Mobile World Congres in Barcelona. Dat nieuwe toestel zou de Axon 10 Pro 5G gaan heten. Een heuse naam voor een heus toestel. Echter was het tijdens het MWC nog niet meteen duidelijk wanneer dat toestel nu juist zou gelanceerd worden. Vandaag komt daar duidelijkheid in.

ZTE speelt thuismatch

De smartphonemaker speelt een thuismatch tegen Huawei en andere ontwikkelaars als Oppo of OnePlus. Allen lanceren ze zo snel mogelijk een 5G-toestel in eigen land. Echter is ZTE onverwachts de winnaar. Chinese klanten konden al 5G-smartphones kopen van andere merken, maar konden nog geen gebruik maken van het 5G-netwerk. De uitrol daarvan staat gepland in oktober. Het bedrijf is dus net op tijd.

Vandaag is de Axon 10 Pro 5G dus te koop in China. Het 5G-toestel heeft een 6.47 inch 1080p AMOLED-scherm en gebruikt de eerste generatie 5G modems van Qualcomm. Het bedrijf is er dus in geslaagd zijn grootste concurrent Huawei te verslaan in de race. Door allerlei externe factoren zal Huawei zijn eerste 5G-toestel ‘pas’ op 16 augustus in China te koop stellen.

ZTE Axon 10 Pro 5G
5gAndroidhardwarenieuwszte

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals