Nieuws

Google wil tegen 2020 klimaatneutraal zijn

Google wil tegen 2020 energieneutrale leveringen uitvoeren en 2022 moeten alle Made By Google-producenten voor 100 procent uit gerecycleerde materiaal bestaan.
Naast zijn aloude zoekmachine en tientallen andere diensten als Foto’s en Drive, maakt Google sinds een aantal jaren ook hardware. Pixel Phones, tablets, Google Home en nu ook Nest. Allemaal vallen ze sinds kort onder het “Made By Google”-verhaal.

Google in 2020

Het klinkt als verre toekomst, maar 2020 staat al bijna voor de deur. Het bedrijf heeft voor zichzelf het doel gesteld om tegen dan zijn producten volledig energieneutraal te gaan ontwikkelen. De producten die onder het Made By Google-verhaal vallen zullen vanaf 2022 voor 100 procent uit gerecycleerde materialen bestaan. En volgend jaar wil het bedrijf al zijn verzendingen op een klimaatneutrale manier gaan uitvoeren. Een stevige stap in de goede richting, met veel ambitie. Maar gaat het die doelen ook kunnen waarmaken?Het is helaas niet gemakkelijk. De ontwerp- en ontwikkelingsteams van het hardwareteam hebben op korte tijd een switch moeten maken in hun keuze van materialen. 100 procent gerecycleerd materiaal gebruiken is geen gemakkelijke opdracht. Volgens bronnen zou het twee jaar geduurd hebben vooraleer de teams zeker waren van de mogelijkheden en of de leveranciers van die gerecycleerde materialen wel genoeg voldeden aan de eisen van Google i.v.m. leveringen op grote schaal.Dus, verwacht vanaf 2020 een groener Google. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business